עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: מרק צ'ורבה (רומני) מעלף

מרק צ'ורבה רומני – הגילוי

אתם יודעים שאני מאוד אוהבת לאכול, אבל יותר מזה – לדבר על אוכל. השבוע התפתחה שיחה עם חבר לאינסטגרם על סוגים של מרקים. כיוון שהבן האמצעי שלי נתן לי משימה: לבשל כל שבוע לפחות תבשיל אחד שלא בישלתי מעולם, התעניינתי איזה מרק אותו חבר ממש אוהב. הוא ענה לי צ'ורבה.. האמת ששמעתי את השם הזה אבל מה לי ולאוכל רומני. מיד חשבתי זורבה יוונית וצ'ורבה רומני, וצחקתי לעצמי בקול. התעניינתי מה יש במרק ומסתבר שיש המון נוסחים למרק הזה שמקובל מאוד ברומניה, אך בכל  חבל ארץ ברומניה יש גרסה שונה שלו. מיד הבטחתי לנסות.

 

צעדתי לערמת ספרי הבישול שלי (שלא מביישת אף סניף של סטימצקי) והתחלתי ללקט מידע על המרק. זו דרך שמאוד אהובה עלי. מה כתוב ומה בסוף אני עושה, אבל הי, יש כאן חופש בחירה! המרק הזה מכיל המון המון ירקות חתוכים לקוביות קטנות כפי שחברי הנחה אותי. מה שיוצא בסוף מאוד נעים לעין והכי חשוב לחיך. מלבד ירקות (12 סוגים שונים) תמצאו במרק קציצות בשר עם תפוח אדמה מגורר, בצל קצוץ ומטוגן ואורז! לסיר מוסיפים גם פתיתי פסטה קונכיות ואז מקבלים ארוחה שלמה משביעה, צבעונית וטעימה במיוחד.

 

אכלנו את המרק בארוחת שבת. כולם כולל כולם וכולל הילדים אניני הטעם שלי לקלקו את השפתיים. תודה רבה ללואיס שעורר את השראתי ונתן רעיון מנצח. על השיתוף ועל הגילוי – הסקרנות היום יומית שלי  מודה לרשת החברתית שעושה כל מאכל על פני הגלובוס לנגיש. בעזרת אוכל נפלא נוצר תמיד דבק יעיל והפקטיבי בין אנשים זרים לחלוטין. תודה לואיס היקר!

הנה המתכון כאן לפניכם, נסו ותודו לנו אחר כך 🙂

 

החומרים הדרושים לסיר אחד גדול (8 מנות):

למרק –

ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

בצל יבש חתוך דק

כרישה אחת חתוכה לפיסות דקות

4 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים אדומים חתוכים לפיסות קטנות

1/2 ראש כרוב לבן חתוך דק

חופן פיטרוזליה חתוכה דק

חופן עלי סלרי חתוכים דק

חופן עלי לאושטיאן

(ירק ממשפחת הסלרי, אופייני למטבח הרומני. אם לא משיגים בשוק, לא נורא-לא חובה)

1 פחית עגבניות קצוצות של MUTI (או כל חברה אחרת)

1 כף סוכר חום

2 כפיות מלח

3 כפות מרק עוף (במקום עצמות שאין לי אף פעם סבלנות אליהם)

1 כוס פסטה בצורת קונכיות קטנות

מעט שמן זית (בערך 1/4 כוס)

מיץ משני לימונים (מי שאוהב חמוץ יוסיף בסוף לפני ההגשה לצלחתו)

לקציצות –

300 גר' בשר טחון (טלה ועגל)

1/2 כוס אורז בשמתי שטוף ומטוגן קלות

1 בצל קצוץ דק מטוגן במעט שמן זית (פשוט להוסיף את האורז לבצל המטוגן ל-2 דקות)

חופן עלי פטרוזליה קצוצה

1 ביצה רכה

1 תפוח אדמה בינוני מגורר וסחוט

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1 כפית אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול המיועד למרק (המסוגל להכיל את כל התכולה הרשומה מעלה) מחממים שמן זית. לתוכו מעבירים את כל הירקות החתוכים למרק. מטגנים יחד מספר דקות, עד שכל הירקות עטופים במעט שמן. מוסיפים את אבקת המרק והמלח.
  2. מוסיפים מים עד כדי כיסוי כל הירקות + 2 כוסות. מרתיחים על אש גבוהה. לאחר רתיחה מעבירים לאש בינונית.
  3. מוסיפים לסיר את העגבניות והסוכר. מערבבים ונותנים להם להתבשל יחד כרבע שעה.
  4. מערבבים את כל חומרים הקציצות יחד. יוצרים קציצות בצורת כדור פינג פונג. מניחים את הקציצות האחת אחרי השנייה בתוך המרק החם ונותנים להם להתבשל יחד כרבע שעה נוספת.
  5. מוסיפים לסיר את הפסטה ולאחר 10 דקות על אש קטנה טועמים אם הם כבר עשויים. אם כן, סימן שהמרק מוכן!
  6. מוזגים את המרק עם 2 קציצות לכל אחד לקערות הגשה. מי שחובב טעם חמצמץ יוסיף לו כמה טיפות לימון מלימון טרי ישירות לצלחתו.
  7. בתיאבון!

 

קבלו את משמעות המילה צ'ורבה

צ'וֹרְבָּה , מילה שפירושה מרק חמוץ, ובעברית היא מתייחסת בדרך⁻כלל למרק רומני המכיל ירקות, עלי לאושטיאן, ובשר. המילה קיימת גם בערבית בצורה "שורבה" וגם בשפות אחרות המדוברות בבלקן ובסביבותיו, אולם מקורה אינו ברור. (להרחבה לחץ כאן – ויקיפדיה)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן