הנתחים המצטיינים שלי!
זהו מתכון רב שנים שעובר אצלנו הלוך ושוב בין האחיות. יש תקופות שאני עושה אותו חדשות לבקרים ויש כאלה שאני נותנת למשתתפים להתגעגע אליו. אנחנו תמיד חוזרים אליו בזרועות פתוחות, על כל שולחן הוא מתקבל בברכה. לא נתקלתי במישהו שלא אהב את הנוסח הזה. עם השנים הפך המתכון הזה לאחד מסמלי ההיכר שלי. בהרבה מפגשים מבקשים ממני שאכין אותם.
הנתחים יוצאים עדינים, רכים, עסיסיים, ובזכות הקורנפלור גם מוגנים עד כמה שניתן מהשמן המטגן אותם. הרוטב עושה לנתחים כבוד ועם אורז לבן או פירה משובח זו הופכת להיות מנה בלתי נשכחת. לדעתי המקור של המתכון הזה הוא של השף ישראל אהרוני. לאחרונה פורסם נוסח דומה למתכון הזה בעיתון 7 ימים, אך לא זהה. ייתכן ואהרוני עשה לו שיפורים ושכלולים. אך אנחנו מתים על הגרסה הזו. היא עדינה וטעימה מאין כמוה.
אחד היתרונות הגדולים של המתכון הוא שאני מכינה את הנתחים והמשרה מיום קודם. כך ביום האירוח ההכנה מאוד קצר יחסית. וזה חוסך לי זמן יקר.
החומרים הדרושים –
800 גר' נתחי עוף (רצועות) נקיים מגידים ושומן
למשרה של יום קודם –
4 כפות של רוטב סויה (אני משתמשת בקיקומן דל נתרן)
4 כפות של יין לבן
3 כפות של זנגביל טרי קצוץ דק
3 כפות של סוכר (אני מעדיפה סוכר קנים)
לבלילה לפני הטיגון –
2 ביצים
2 כפות סויה
1 חבילה של קורנפלור (חבילה גדולה או שתיים קטנות)
שמן קנולה לטיגון
לרוטב בצד –
2/3 כוס מרק צח (אפשר מכפית וחצי אבקת מרק)
מיץ מלימון גדול (או שניים קטנים)
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר (שטוחות)
3 כפות יין לבן
1/3 כפית מלח
1 כף (בהריון) של קורנפלור מדולל במעט מאוד מים (2-3 כפות)
מעט פלפל לבן
אופן ההכנה:
- יום מראש – בקערה שניתנת לכיסוי ע"י מכסה או ניילון נצמד: לערבב יחד את כל המרכיבים למשרה
- המשרה – משרים את נתחי העוף במשרה. מכסים את הקערה. שומרים במקרר (עדיף יום מראש, אך אפשר גם רק שעתיים).
- יום למחרת – סמוך להגשה (אפשר שעתיים שלוש לפניה) מוציאים את הנתחים מהמשרה,
- הבלילה – מערבבים היטב את הביצה ורוטב הסויה בקערה. טובלים את הנתחים בבלילה הזו.
- ציפוי בקורנפלור – בקערה נפרדת שמים בכל פעם כרבע שקית של קורנפלור (כדאי לעבוד במנות קטנות כדי למנוע גושים בקורנפלור). מצפים את הנתחים הייטב בקורנפלור ומפרידים שלא יידבקו ביניהם.
- טיגון – מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הנתחים מספר דקות. עד שהם מחליפים את צבעם ללבן. (כדאי לטגן בכל פעם מנה קטנה כ- 150 גר', כדי שהנתחים לא ידבקו) מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- לרוטב – שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומרתיחים יחד מספר דקות.
- הגשה – מגישים את הנתחים בצלחת הגשה, סמוך אליהם בכלי קטן את הרוטב. כל אורח בוחר כמה לצקת ממנו על המנה שלו.
-
אפשרות – לעטר בפרוסות לימון. מומלץ להגיש עם פתאי/ אורז לבן / פירה!
- בתיאבון!