עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: נתחי עוף באננס – חמוץ מתוק וטיפה חריף

חמוץ מתוק ובלי טיגון

 

איזה כיף זה אוכל שעושים בזריזות, והוא מנחם בטעמים שהגיעו מרחוק… מהמזרח הרחוק. אבל כאלה שהם לא זרים כל כך, וגם ילדים מתחברים אליהם בקלות. קבלו מתכון לנתחי עוף עם אננס, טעים, קליל ואל תוותרו על שלב המשרה של הנתחים. מה שהופך אותם לעסיסיים במיוחד. מומלץ בגלל ריבוי המרכיבים להכין את כולם מראש חתוכים על השיש. אז העבודה הרבה יותר קלה ומהירה.

החומרים הדרושים

למשרה –

500 גרם נתחי חזה עוף – קוביות נקיות משומן

1 כף קורנפלור

1 כף סוכר חום

1 כף ג'ינג'ר מגורר

2 שיני שום כתושות

מעט מלח

זרזיף שמן זית (4 כפות בערך)

 

לתבשיל –

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

1/4 כוס חומץ

2 כפות סוכר חום

3 כפות רוטב סויה

250 גר' אננס משומר (כולל המיץ)

1 כף קורנפלור

3 כפות שמן קנולה

1 פלפל אדום – חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק – חתוך לקוביות

1 פלפל חריף אדום – חתוך לקוביות (לא חובה)

2 גזרים פרוסים

4 גבעולי סלרי חתוכים לטבעות ונקיים מסיבים

1 בצל יבש חתוך לקוביות

1 כפית אבקת שום

1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים (אם רוצים)

אופן ההכנה

  1. משרים את נתחי העוף בחומרי המשרה. מכסים היטב ושומרים במקרר בין שעתיים ליום אחד.
  2. מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן את הבצל, לאחר ששקוף מוסיפים את הגזר, הסלרי, הפלפלים. מקפיצים כ- 5 דקות על אש גבוהה.
  3. מוסיפים לסיר את נתחי העוף. על להבה גבוהה מערבבים היטב עד שהנתחים מחליפים את צבעם ללבן.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, החומץ, הסוכר, הסויה, אבקת השום, ומוסיפים חצי כוס מים. מביאים לרתיחה.
  5. מערבבים את כף הקורנפלור עם 2 כפות מים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את האננס עם מיץ האננס. מביאים לרתיחה. מחלישים את האש ומבשלים עוד כ- 10 דקות. מוסיפים את אגוזי הקשיו ומגישים מיד על אורז לבן.
  6. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן