מאפה פיצה סגור ומשגע
מכירים את מאפי הפיצה הסגורים של אבולעפיה? אז לפניכם מאפה מעט עדין יותר בטעמו, הבצק דק יותר והגודל מעורר מעט פחות ייסורי מצפון. אך מראש אני מודיעה, יהיה לכם קשה לא לאכול אותם האחד אחרי השני…
החומרים הדרושים (בערך 20 יח')
לבצק –
3 כוסות קמח
כוס ושליש מים (אולי קצת יותר) פושרים
כפית וחצי מלח
כפית וחצי סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
למלית:
הרוטב-
1/2 שפורפרת של תרכיז עגבניות muti
מעט שמן זית
מעט מלח
2-3 כפות של מים
קורט שום גבישי
קורט סוכר
קורט מלח / כפית תבלין לפיצה
המלית-
100 גר גבינת מוצרלה מגוררת
100 גר גבינה צהובה מגוררת
1/2 חבילה עלים בלבד ללא גבעולים של אורגנו טרי, שטופים ומופרדים.
אופן ההכנה:
1. לערבב את חומרי הבצק במיקסר.
2. לזלוף מעל גוש הבצק לאחר לישה מעט שמן זית. לכסות ולהניח במקום חמים עד שמכפיל את נפחו.
3. לערבב את חומרי הרוטב.
4. לערבב יחד את הגבינות ועלי האורגנו.
5. מחלקים את הבצק ל 20 כדורים בגודל כדור פינג פונג. משטחים כל כדור לעיגול.
6. מורחים על כל עיגול כפית שטוחה מהרוטב, ומניחים כף ממלית הגבינה. מקפלים את השוליים פנימה (3 צלעות ליצירת משולש דומה לאוזן המן רק סגור). מניחים על נייר אפייה בתבנית.
7. מחממים תנור ל 275 מעלות. כשהתנור חם, מכניסים את המאפים ואופים מספר דקות עד שמזהיבים!
בתיאבון!