אורז צבעוני ונתחי עוף – הכל בסיר אחד – קודם העיניים אוכלות!
פירוש השם "פאייה"(paella) הינו מחבת בוולנסית, אך המנה הפכה פופולארית כל כך ושמה הפך שם נרדף לכלי.
קיימים כלים בגדלים שונים לפי מספר המנות, כלי זוגי, כלי לארבעה סועדים, לשמונה סועדים, ואפילו יותר.
ניתן להכין פאייה של עוף, בשר לבן, דגים, פירות ים, ירקות וכל קומבינציה שלהם.
אורז עם קישואים, גזר, גמבה אדומה וצימוקים הוא אורז צבעוני, שמח, שגם ילדים יתעלמו מהירקות ויאכלו אותו בשמחה!
בסיר אחד יתבשלו להם הירקות, האורז ונתחי העוף. מה שיניב לכם במינימום מאמץ ארוחה שלמה ומזינה.
החומרים הדרושים:
300 גר' חזה עוף חתוך לרצועות נקי משומן
2 כפות רוטב רוסטשייר (לא חובה)
מעט שמן לטיגון האורז
2 בצלים חתוכים דק
חופן עלי סלרי קצוצים
1 כרישה קצוצה
2 גזרים מגוררים
2 קישואים מגוררים
חופן צימוקים כהים
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מרק בצל
מלח ופלפל גרוסים
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר גדול, עמוק ונון סטיק את: הבצל, הגזר, הסלרי, הכרשה, הקישואים, והגמבה עד ריכוך – כ 5 ד'.
- מוסיפים את נתחי הבשר והתבלינים. מבשלים מספר דקות.
- מעבירים לסיר את האורז ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את רוטב הרוסטשייר מטגנים דקה נוספת יחד.
- מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ- 15 ד'.
- מוסיפים את הצימוקים. מבשלים 5 ד' נוספות.
- ערבוב ואוורור קל של האורז בעזרת מזלג, כיסוי הסיר והשארתו לנוח במשך כ – 15 ד'.