שניצל תירס ביתי – רק אתם יודעים מה יש בתוכו!
המתכון מוקדש לכל הילדים ששרופים על שניצל תירס של טבעול. רק מה – המתכון שלפנינו, טיפה יותר בריא ולדעתי גם יותר טעים. אז קבלו שניצלונים שמסתתרים בתוכם גם תפוח אדמה, בצל, שום ושמן זית! העניין הוא, שהילדים

לא מרגישים בהם ;-ׂ)
החומרים הדרושים:
500 גר' עוף טחון
1/2 1 כוסות תירס (מקופסא)
1 בצל מגורר (או טחון ראו הסבר בהמשך)
1 תפוח אדמה מגורר (או טחון ראו הסבר בהמשך)
1 ביצה L / XL
3 כפות פירורי לחם
3 כפות קמח תופח
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית שום גבישי / 3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח שום מעושן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות שמן זית
לציפוי –
פירורי לחם לציפוי (בערך חצי כוס)
זרזיף של שמן זית
אופן ההכנה:

- לחמם תנור ל- 180 מעלות. לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה.
- לטחון את העוף, תפ"א והבצל במכונת הבשר (לא במג'ימיקס). אם העוף כבר נקנה טחון, לגרר את התפ"א והבצל במגררת.
- לערבב את כל חומרי התערובת היטב.
- ליצור כדורים ולשטח אותם (כפי שמופיעים בתמונה). לצפות בפירורי לחם ולהניח על תבנית האפייה.
- לזלוף מעל השניצלים מעט שמן זית (ממש זרזיף).
- לאפות עד שמזהיב משני הצדדים.
בתאבון!