עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: לחם קוטג' משגע וקל בטירוף

לחם קוטג' משגע וקל בטירוף – כאן השלם גדול מסך חלקיו זה בטוח

בצק לחם הקוטג' לפני אפיה - נעים ולא דביק!
בצק לחם הקוטג' לפני אפיה – נעים ולא דביק!

הידעתם כי גבינת הקוטג' מיוצרת בדי הרבה מדינות בעולם, לראשונה יוצרה בישראל בשנת 1962. בשנת 2011 פרצה מחאת יוקר המחייה שנודעה בשמה: מחאת הקוטג' כיוון שהאמיר למחיר של 8 שקלים לגביע. מאז ועד היום נכנסה הגבינה הבסיסית הזו לפיקוח לדעתי ומחירה עומד על 5.5 שקלים. שמה נגזר מבית מגורים פרטי המקובל בארצות רבות בכדי להבדילה מגבינות יוקרתיות. הקוטג' נחשבת לגבינה כפרית. לדעתי, מכל גבינות הקוטג' שטעמתי בארצות שונות זו שלנו בעלת ה- 9% שומן היא המוצלחת ביותר.

פלא! במתכון הזה מתרחש פלא פלאים. מעט מאוד מרכיבים מביאים לתוצאה יוצאת דופן של כיכר לחם רכה וטעימה להפליא. לערבב ולהמתין בסבלנות לתפיחות – שתיים במספר. תוך 30 דקות אפייה מתקבלת כיכר לחם מפוארת. תראו בעצמכם:

החומרים הדרושים:

1/2 2 כוסות קמח רגיל

1/4 כפית סודה לשתיה

1/4 כוס מים חמימים

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 גביע קוטג'

2 כפות בצלצלי שאלוט חתוכים דק

2 כפות שמיר טרי קצוץ דק

1 ביצה

2 כפות חמאה

 

ועוד מעט קמח תופח… לתוספת בסוף.

 

כיכר זהובה שתתקבל לאחר 30 דק' אפייה
כיכר זהובה שתתקבל לאחר 30 דק' אפייה

אופן ההכנה:

  1. יש לערבב את המים החמימים עם השמרים ולהניח בצד.
  2. לערבב בקערת מיקסר את יתרת החומרים, להוסיף את השמרים עם המים. לערבב כ- 10 דקות.
  3. להוסיף עוד מעט קמח תופח כדי שיתקבל כדור בצק נעים שאינו דביק.
  4. לכסות את הקערה ולהמתין שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. ללוש את כדור הבצק ולהוציא ממנו את האוויר.
  6. בתבנית עמוקה בקוטר 26 ס"מ, להניח נייר אפיה משומן בחמאה. עליו להניח את כדור הבצק. להכניס לשקית גדולה לתפיחה שנייה. עד שמכפיל את נפחו כ- שעה נוספת.
  7. לחמם תנור ל 190 מעלות
  8. לאפות כ 30 דק' עד שמשחים.

 

לקריאת נוספת על גבינת הקוטג' היכנסו לכאן

 

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן