גילוי נאות

אין לי קשר לעדה העירקית לצערי… האוכל שלהם פשוט הורס. מנחם ברמות אחרות. כיוון שאני מאוד אוהבת כיסונים ובכלל כיסים, קופסאות, סלסילות וכו'. נמשכתי תמיד לקובה. אז הקובה המטוגן הוא הפייבוריט שלי. אבל הקובה סלק, כל כך יפה שאי אפשר להתעלם ממנו. טעמתי (לראשונה כשהייתי בצבא) ונדלקתי. לאחרונה חפרתי בעשרות ספרי בישול, דליתי טיפים מטובי השפים והטבחים והמתכון המנצח שיצא מכל הפרויקט הזה מונח לפניכם. אל תדלגו על שום שלב. שימו לב לכמויות ותגיעו למחוזות נפלאים!
בשביל שהקובה המדהים הזה ינחם אתכם בתום הבישול, תנו להם תשומת לב, תשקיעו בהם! אל תקצרו ואל תוותרו על הטיפים המונחים כאן לאורך המתכון. הצלחה מובטחת.
הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)
זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!
החומרים הדרושים לכ- 27 קובות:

למעטפת הקובות-
500 גרם סולת (רגילה ולא מחיטה מלאה)
420 מ"ל מים (תמדדו במדיד)
1 כפית גדושה של מלח
למלית הקובות-
300 גרם בשר טחון (פעמיים)
2 כפות שמן זית
1 כף בהרט
קורט מלח, פלפל שחור,
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים קצוצים דק מטוגנים
למרק-
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ גס
1 סלק טחון (טחון בבלנדר עם כוס מים)
3 כפות סוכר חום (כפות בהריון)
1 גזר חתוך לחצאי טבעות
4 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
4 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים (סלק טרי, לא מאריזת ואקום – במקרה זה זה לא עובד…)
(לחתוך כל סלק לשניים ואז כל חצי לשניים שוב ומכל חצי לחתוך פרוסות בעובי 1/2 ס"מ)
1 כפית מלח לימון (חשוב! חשוב! זה מה שישמור על הצבע העז של הסלק במרק)
1 כף מלח שולחן ( כף שטוחה)

אופן ההכנה:
- נתחיל עם מעטפת הקובות: בקערה לשים את הסולת והמלח ולערבב. לצקת מעל את המים ולכסות את הקערה. הניחו את הקערה כשעה בצד. כדי שכל הנוזלים יספגו.
- בינתיים נכין את המלית: מטגנים את הבצל בשמן הזית, ממתינים שיתקרר. טוחנים את הבשר פעמיים, מערבבים יחד את הבשר, הבהרט והבצל שהתקרר. מחלקים ל 28 כדורונים קטנטנים שיתאימו בגודלם למילוי של קובה. בגודל של מסטיק עגול גדול של פעם. מסדרים על מגש ומקפיאים ל- 20 דקות! (זה יקל עליכם ליצור את הקובות) כדאי מאוד לא לדלג על השלב הזה.
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הסלק החתוך, את הסלק הטחון (הוא יבטיח צבע משגע למרק), את הגזר ואת הסלרי את המלח לימון ואת המלח והסוכר. מוסיפים מים שיכסו את כל המרכיבים + 3 ס"מ מעליהם. מבשלים כחצי שעה. אם הנוזלים הצטמצמו מאוד מוסיפים מים רותחים.
- בחצי שעה שהמרק על האש, נכין את הקובות. לאחר שהבצק המתין בסבלנות שעה, נבצע ממנו כדור, על כף יד רטובה נשטח את הבצק על כף היד, המשטח צריך להיות דק אך לא דק מידי בכדי שלא יקרע. נשים במרכז המשטח את כדור הבשר שהתקשה במקרר ונקפל את הקצוות פנימה. נעגל יפה. נרטיב את הידיים בכל כדור מחדש. נניח בתוך סיר המרק הרותח את הקובה בזהירות. נקטין את האש, שהמרק יהיה כל הזמן על סף רתיחה, נכניס את הקובה אחת אחת פנימה. נסגור את הסיר ונבשל על להבה בינונית חצי שעה. בתום הבישול ניתן לקובה לנוח לפחות 10 דקות.
- אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת – זה ממש טעים.
- לבריאות ובתאבון!!!
למתכון של קובה חמוסטה – אחיו של הקובה סלק – לחץ כאן