עוגיות תמרים נפלאות!
האמת ששנים רכשתי את העוגיות האלה משלל קונדיטוריות. יום אחד (סיפור אמיתי) הבן שלי עמד לחזור מהצבא לחופשה בת כמה שעות. אצתי רצתי לאחת הקונדיטוריות המפורסמות ורכשתי שתי קופסאות של העוגיות האהובות. הגעתי הביתה וגיליתי שקופסאות העוגיות מלאות בעובש. התבאסתי קשות. בעיקר כי הייתי חייבת לנסוע שוב לאותה קונדיטוריה בכדי להחליף את הקופסאות. הזמן היה קצר והמלאכה מרובה. אך להבא הבטחתי לעצמי, זה לא יקרה. אעשה בעצמי. לאחר עבודת חקר הגעתי למתכון שלפנינו. העוגיות יוצאות טעימות במיוחד. רכות ונמסות בפה. הילדים מאוד התלהבו מהם ומאז הם דורשים אותם לפחות פעם בשבוע. הנה המתכון לפניכם.
החומרים הדרושים:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
40 גרם אבקת סוכר + שקית סוכר וניל
1 גביע של שמנת חמוצה
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעט תמצית וניל
קורט מלח
למילוי –
ממרח תמרים חלק (מקופסה)
גרידת לימון
מעט קינמון
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים במיקסר, לפי סדר הופעתם כאן. עד קבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
- מחממים תנור ל 170 מעלות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני חלקים. כל חלק מרדדים לעלה דק יחסית בן 3 מ"מ עובי. אני נוהגת לפתוח את הבצק ע"ג משטח סיליקון. כך יותר קל לגלגל אותו. אפשר לפתוח על נייר אפיה שפוזר עליו מעט קמח.
- מורחים מעל שכבת ממרח תמרים נדיבה, מעליה מגרדים קליפת לימון ומוסיפים מעט קינמון (ממש כתבלין). מגלגלים את העלה לרולדה מהודקת יחסית.
- מעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפיה.
- חותכים עוגיות במרחק של ס"מ או שניים (בהתאם להעדפתכם).
- אופים בתנור, אל תצפו שהעוגיות ישחימו, הן רק יזהיבו מעט. חשוב לא לייבשם באפיית יתר. אופים כ- 20 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר מעל.
- שומרים בקופסא סגורה מספר ימים (אצלנו הן מתחסלות תוך 25 שעות)