עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: כיסוני דושפרה (בוכרה) על פי אהרוני

דושפרה – זו מילה שכיף לומר!

כל כיסון הוא עולם ומלואו!

אבל יותר כיף זה לאכול אותם תאמינו לי. גם כשתהיו שבעים – אם תסתכלו על כיסון נוסף, לא תוכלו לסרב לו. המאכל הזה כל כך עדין. טעמיו עמוקים והוא מריח בניחוחות מופלאים.

מה אני אומר לכם, ים של עבודה. אבל תענוג גדול בסופה. ולכן, כל שניה שווה. הדושפרה הקווקזים מוגשים בציר מהביל ומפולפל, בטעמי בצל מקורמל, בקר וכבש, עליו מפוזרת  כוסברה קצוצה. מנה שהיא בת כלאיים מובהקת של מטבחי מזרח ומערב. כולם אגב הם קרובי משפחה של ה"קרעפלך" (מיידיש) שפירוש שמו "כיסון". (קרן זה בדיוק בשבילך…הוכחה מעיתון "הארץ")

איזה אוכל יש לבוכרים ואוו

סדרו בתבנים מקומחת או על גבי נייר אפיה בכדי שלא ידבקו

כל כיסון בעולם הוא עולם ומלואו לא משנה מה מוצאו. ואם כבר אוכל בוכרי, כמובן שהשף ישראל אהרוני, השף האהוב על משפחתנו בכל הזמנים ומכל תוכניות הטלויזיה. יש לבן אדם הזה כל כך הרבה ידע. אנחנו פשוט אוהבים לראות את התוכניות (גם המוקלטות) שוב ושוב ובכל פעם אנחנו לומדים המון דברים חדשים. אז אהרוני עבורי הוא האורים והתומים של הרבה מאוד מתכונים – גם אסייתים כמובן. לדושפרה מצאתי כמה גרסאות שלו. הנה הגרסה האהובה עלי – שימו לב, ממש כדאי להצטייד במכונת פסטה לפתיחת הבצק. לפחות בזה זו הקלה, וגם התוצאה טובה יותר מפתיחה ידנית במערוך. הבצק יוצא דק עד כדי שקוף. וזה כל הכיף. שהוא ללא כבדות. הצטיידו בסבלנות ושיהיה המון הצלחה.

אגב – טובים השניים מן האחד

הרבה יותר כיף להכין את המתכון הזה בשניים. כל זוג ידיים כאן משמעותיות. אנחנו הכנו את זה יחד עם הבן שלנו וזו הייתה ממש משימה משפחתית. אחכ להתיישב יחד לשולחן זה פשוט תענוג. בשבילי לפחות. תהנו!

אחד המאכלים הטעימים והריחניים שיש!

הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)

זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!

החומרים הדרושים לבצק: (כ- 50 כיסונים מופלאים)

500 גרם קמח רגיל מנופה

5 בייצים

1 כף שמן

זרזיף מים לפי הצורך

 

החומרים למלית הבשר:

500 גר' בשר כבש טחון

5 בצלים לבנים יבשים קצוצים דק

2 כפיות מלח

2 כפיות זרעי כמון טחונים

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (לא חובה אני ויתרתי)

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

 

החומרים לרוטב המעלף:

16 בצלצלי שאלוט קלופים (וחתוכים לרבעים)

3 כפות שמן זית

1/2 כף זרעי כמון טחונים

3 כוסות ציר עוף (או מים)

4 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)

1 כוס דובדבנים חמוצים מיובשים ומגולענים (להשיג בכל חנות תבלינים)

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אני לא אוהבת אז לא שמתי וזה עדיין יוצא טעים מאוד)

2 כפות סוכר חום (בהריון)

מיץ מחצי לימון

מעט סילאן (משהו כמו 2 כפות בשביל הצבע)

מלח ופלפל שחור גרוסים – לפי הטעם

 

איזו מנה יפה? ממש כמו במסעדה!

אופן ההכנה:

  1. את הבצק מכינים במיקסר. מוסיפים מעט מים רק אם חייבים. הבצק צריך להיות גמיש ונעים לעבודה. עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  2. למלית – מטגנים בצל במעט שמן הזית, מוסיפים את הכוסברה לעוד דקה ומצננים לטמפרטורת החדר. מערבבים עם שאר חומרי המלית.
  3. לרוטב מטגנים את רבעי בצלצלי השאלוט, הכמון, הסלרי, מוסיפים את הדובדבנים, הסוכר, הסילאן, והחומוס. מוסיפים את ציר העוף ומרתיחים. אח"כ מבשלים על להבנה נמוכה כ- 30 דקות עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל, מבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש.
  4. לכיסונים – מרפדים 2 תבניות אפיה בניר אפיה או מקמחים אותן קלות.
  5. מחלקים את הבצק  ל4 חלקים. מרדדים כל חלק במכונת הפסטה עד מספר 7. מניחים את הבצק המרודד על משטח מקומח היטב. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ עם קורצן. במרכז כל עיגול מניחים כפית מתערובת המילוי. מרטיבים מעט את שולי העיגול, מקפלים לשניים וצובטים לסגירה טובה. מגלגלים על 2 אצבעות ומהדקים בקצה. כך שיוצאים מעין כיסוני טורטליני בצורתם. מניחים בתבנית (אגב הכיסונים יכולים להמתין בתבנית גם כמה שעות – לא יקרה להם כלום)
  6. לפני הסעודה – מרתיחים 2 סירים גדולים עם שפע של מים ומלח. ברגע שהמים רותחים יש להכניס בזהירות את הכיסונים. לאחר כ- 3 דקות הם יצופו. דוגו אותם עם כף מחוררת. הניחו במסננת.
  7. מוסיפים את הכיסונים אל הסיר עם הרוטב החם ומבשלים יחד 3 דקות.
  8. מעבירים לצלחות הגשה – אפשר לפזר מעל כוסברה קצוצה לקישוט.
  9. מתענגים על כל ביס. לבריאות!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן