אינגליש קייק על שום מה?
עוגה קלילה להכנה ותמיד אהובה! כמו תמיד גם כאן אעדיף תבניות אישיות מאחת שהיא אינגליש קייק. אפשר להכפיל כמויות בכדי להגדיל את הכמות.
מקור השם מכוון לעוגת פירות שמקורה באנגליה. אפייתה הייתה נעשית בתבנית מאורכת. כך נדבק שמה של העוגה לתבנית בה היא נאפתה. היום, כשתאמרו בארץ תבנית אינגליש קייק כולם יבינו מיד במה מדובר. גם אם תאפו בה דברים אחרים. כך השפיע החומר על הכלי. נחמד!
החומרים הדרושים:
100 גר' קמח תופח
100 גר' קמח רגיל
50 גר' סוכר
20 גר' סוכר חום
200 גר' פירות יבשים מעורבים כרצונכם ואגוזים
1 ביצה
1 כוס חלב
1 שקיק סוכר וניל
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
50 גר' חמאה מומסת
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
לערבב הכול יחד.
לצקת לתבנית משומנת בחמאה.
לאפות בחום של 180 מעלות.