השיבולת של השועל
מדוע קוראים כך לשיבולת שועל? כמה השערות (ע"פ ויקיפדיה) האחת היא כי הגרעינים דומים בצורתם לאוזני השועל. השערה אחרת היא כי השיבולת כולה מזכירה את צורתו של זנב השועל. השערה נוספת בכלל גורסת כי שועלים אוהבים להתחכך בשיבולים. כך או כך, אני חובבת את השיבולת הזו. דעו לכם כי זהו דגן די עתיק המוזכר גם בתנ"ך והוא בעיקר מאוד מאוד בריא. יש הסבורים כי הוא מסוגל להוריד כולסטרול, סוכרת, וכן למנוע סוגים שונים של סרטן. כמו כן בריאה שיבולת השועל לעור. אם כן, אנחנו ממש בעדה.
העוגיות שלהלן מקורן במתכון של רותי רוסו המצוינת. הוא מופיע בסיפרה החדש והנפלא: "המטבח של רותי רוסו" אני ממליצה לכם עליו. עשיתי במתכון שינויים ממש מינוריים. הנה הוא לפניכם:
החומרים הדרושים:
100 גר' חמאה
100 גרם סוכר חום
קופסה קטנה של רסק תפוחי עץ
4 כפות בהריון של קמח תופח
או
4 כפות קמח רגיל בהריון+ רבע כפית אבקת אפייה
3 כוסות שיבולת שועל אינסטנט
2 ביצים
חופן צימוקים שחורים
חופן שוקולד צ'יפס מריר
חופן שוקולד ציפס לבן
חופן חמוציות
שקיק סוכר וניל
כפית תמצית וניל
קורט קינמון
חופן אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- חותכים את החמאה הרכה לקוביות ומכניסים למיקסר. מערבלים עד שנמסה.
- מוסיפים את הסוכר החום, רסק התפוחים, הקינמון, הסוכר הוניל ותמצית הוניל.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, שיבולת השועל, הביצים, הצימוקים, החמוציות, האגוזים, שוקולד צ'יפס. מערבבים קלות!!! לא לבחוש.
- מרפדים 2 תבניות אפיה בנייר אפיה. מסדרים בכל תבנית כ-9 כדורים קטנים עם מרווחים ביניהם.
- אופים 15 דקות עד ששולי העוגיות מזהיבות.
- מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.
- מאחסנים בכלי אטום למשך מקסימום שבוע.
- בתיאבון!