עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: גבינת פניר

כל כך פשוט להכין גבינה?

קוביות גבינת פניר

גבינת הפניר היא נטרלית מאוד בטעמה. בכל בית הודי טיפוסי מכינים את הגבינה בבית באופן המסורתי. מרתיחים חלב, מוסיפים בנקודת הרתיחה מיץ לימון ויוגורט עד לגיבון החלב, מוציאים לחיתול, מסננים את המים ומשאירים כך את הגבינה עם משקולת כבדה עליה בכדי להגיר את הנוזלים.

בארץ ניתן להכין כמובן את הגבינה בבית באותה שיטה ואפשר לקצר את התהליך ולרכוש גבינת קאש הדומה בטעמה. הגבינות הניטרליות מקבלות בשמחה את הרטבים ההודים העזים (ראו מתכון לפניר מסאלה).

 

החומרים הדרושים –

ליטר חלב 3% (בשקית ולא בקרטון)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות יוגורט

1 כף חומץ

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. להרתיח את החלב. לערבב מידי פעם שלא ידבק החלב לתחתית הסיר.
  2. בנקודת הרתיחה כשמתחילים לראות בועות יש להוסיף את מיץ הלימון, היוגורט והחומץ. להמשיך לערבב.
  3. לאחר מספר דקות רואים שבחלב מתחילים להיווצר גושים. זהו תהליך הגיבון. עוד מעט תבחינו כי מי החלב נעשים שקופים.
  4. לכבות את האש ולהמתין כ- 20 דקות.
  5. לשפוך את החלב לתוך חיתול נקי ושטוף מריח של סבון / מרכך (חשוב)
  6. לקשור את החיתול ולהניח בתוך מסננת. מעליו לשים משקולת כבדה.
  7. להמתין עד שכל המים ניגרים. להכניס למקרר למספר שעות.
  8. לחלץ את הגבינה מהחיתול. לחתוך לקוביות.
  9. לפני שמטבילים את הגבינה ברוטב המדהים, כדאי לצרוב אותה מעט על מחבת משומנת בחמאה.

בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן