עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: פניר מסאלה

מרקם קטיפתי וטעם אלוהי!

זהו תבשיל בעל ניחוח הודי. אני משתגעת על מטבח הזה. הוא כל כך צבעוני, מושך, מלא בטעמים עזים. אפשר להכין את הגבינה בבית, ראו מתכון בנפרד. ואפשר להשתמש בגבינת קש בכדי לקצר את התהליך. כמובן שהשיטה המסורתית ההודית מורה על הכנה ביתית של הגבינה. אך אני סבורה כי גבינת הקש עושה את עבודתה במקרה הזה ומקצרת את התהליך. ואני כידוע בעד קיצורי דרך כשזה ניתן בלי להתפשר על הטעמים.

החומרים:

250 גר' גבינת פניר או גבינת קש קנויה חתוכות לקוביות

1 כוס של רוטב עגבניות קל (MUTI מומלץ)

2 עגבניות חלוטות במים, קלופות וקצוצות

1 כפית גראמסאלה

1/2 כפית פלפל שחור

3 כפות שמן קנולה

מעט ג'ינג'ר כתוש טרי

2 שיני שום כתושות

מעט כורכום

1/2  כפית אבקת צילי אדום

1/2 פלפל חריף אדום קצוץ

1/2 כפית כמון

1 כפית קארי

1 כפית מלח

100 גר' אגוזי קשיו טחונים

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לטגן את העגבניות, להוסיף את התבלינים, הג'ינג'ר והשום, לאחר כשתי דקות להוסיף את הנוזלים, לבשל על אש קטנה.

לאחר כרבע שעה להוסיף את הקשיו,  להוסיף את השמנת המתוקה. לאחר מספר דקות להוריד מהאש.

לטחון את הרוטב במעבד מזון למחית חלקה.

לצרוב את הגבינה קלות במחבת טפלון משומנת במעט חמאה. להעביר את קוביות הגבינה לתוך הרוטב. לבשל יחד עוד 5 דקות.

מומלץ להגיש עם אורז לבן.

בתיאבון!

 

הידעתם כי:

תבלין הגרמאסלה – זהו שילוב תבלינים לא חריף, האמור לחמם את הגוף.

בחלקי הודו שונים תהיה התערובת שונה, אם כי לרוב תכיל כורכום, זרעי הל (ירוק או שחור), זרעי כוסברה, קליפת קינמון, מסמרי ציפורן, זרעי כמון, גרגרי פלפל שחור, אגוז מוסקט, עלי דפנה ולעתים זרעי חרדל או זעפרן. תערובות הנרכשות בשווקים ובחנויות יכילו לרוב תחליפים זולים לחלק מהתבלינים[דרוש מקור].

שיטת ההכנה המסורתית היא על ידי עלי ומכתש, היום מכינים את התערובת לרוב בעזרת מטחנת קפה, נהוג להכין תערובת טריה מידי כמה ימים, היות שהתערובת מאבדת מאיכותה כאשר מתנדפים השמנים האתריים.

בבישול ההודי המסורתי מוסיפים לרוב את התבלין לקראת סוף הבישול על מנת לשמר את הארומה ככל האפשר.

בסלנג ההודי "לטחון מסאלה" או "לטחון גאראם מסאלה" משמעותו לדבר שטויות או לדבר דבר רכילות. ביטוי זה נגזר מהתקופה בה היו יושבות נשות הכפר וטוחנות ביחד את התבלינים ותוך כדי כך מדברות זו עם זו.

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן