מתכון קל עם שכר בצידו – מי אני שאסרב?
כפי שהבנתם אינני חובבת מתוקים, אך אני חובבת בהחלט מתכונים קלים שיוצאים טעימים עם מעט עבודה בצדם. כאלה הם עלי הפילו הממולאים בתפוחי עץ המוקפצים בחמאה. כשאני מפשירה חבילה שלמה של עלי פילו למאפה הבניצה (ראה מתכון באתר) תמיד נשארים כמה עלים (בערך 4,5) שאני חוצה אותם ויוצרת עוד כ- 10 מאפים מלאים בתפוחים וצימוקים…
החומרים הדרושים:
כ- 5 דפי פילו מופשרים וחצויים לרוחב (לשני מלבנים כל אחד)
2 תפוחי עץ חמצמצים / פינק ליידי חתוכים לקוביות
1 שקיק סוכר וניל
חופן צימוקים
חופן אגוזי מלך שבורים
קורט קינמון
1 כף סוכר חום
20 גר' חמאה
3 כפות שקדים טחונים
אופן ההכנה:
- מקפיצים את קוביות תפוחי העץ בחמאה מספר דקות עד שמתרככים. מוסיפים את הסוכר, האגוזים ואת הצימוקים. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות. מוסיפים את הקינמון והשקדים הטחונים. 2 דק' נוספות תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש.
- בזריזות עובדים עם הפילו, מרססים בשמן קנולה כל עלה, שמים כף מהמילוי מקפלים שוליים ומגלגלים.
- מניחים את הסיגרים על נייר אפייה שהונח בתבנית אפייה מרוסס.
- מרססים שוב את כל הסיגרים המגולגלים.
- מכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות.
- אופים עד שמזהיב.
הערה: את אותו מילוי ניתן למלא עלי סיגר. בדיוק אותו אופן הכנה. הם יוצאים בתנור מעולים!
בתיאבון!