Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

ומילאו פיהם קציצות

קציצות דגים מסודרות לאחר שטוגנו ולפני שנכנסו לרוטב
קציצות הדגים אחרי שטוגנו ולפני שנכנסו לרוטב. אפשר גם לאפות אותם בתנור במקום לטגן.

בואו נאמר שהמתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי מבושמות ופיקנטיות חביבות על ילדים ומבוגרים כאחד. הן ייחטפו כהרף עיין. אצלנו בבית אוהבים לאכול את הקציצות עם חלות קטנות אישיות.

אתם תוכלו לבחור כיצד להניח אותן ברוטב, מיד לאחר שעיצבתם אותם לקציצות (לממהרים ביותר), או לאחר שאפיתם אותם בתנור והן התייצבו (בריא יותר מטיגון), לדבקים במסורת – אלה שבחרו לטגן את הקציצות בשמן עמוק ורק אז הניחו ברוטב, לכולם ללא יוצא מן הכלל צפויה הצלחה. 

כך או כך, בטח אחרי קיצורי הדרך האמת היא שלא מדובר בעבודה רבה כל כך. בהחלט מתקבל לבסוף סיר מרשים שכולם יחשבו שעמלתם עליו רבות.

 

איזה דג לבחור?

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם פרוסות חלה
קציצות שלא טוגנו כלל! גם טעימות ורכות

כל פילה דג לבן שהוא בעצם נקי מעור ומעצמות יתקבל כאן בברכה. אני תמיד משתדלת לעשות שימוש בדגים טריים.

אבל אם יש לכם רק קפוא בנמצא – גם ממנו יצאו לכם קציצות טעימות אל דאגה.

 

הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)

זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!

 

החומרים הדרושים: (כ-24 קציצות)

לתערובת הקציצות –

1/2 ק"ג דג פילה לבן, ללא עור וללא עצמות טחון (אני טוחנת במכונת טחינה לבשר)

1 תפוח אדמה מגורר וסחוט

1 בצל קצוץ דק

4 כפות פירורי לחם

1 ביצה

5 שיני שום כתושות

1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 פלפל אדום חריף קצוץ דק

1 כפית גרידת לימון

1/2 כוס מי סודה (או 1/2 כוס מים עם 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה)

1 כפית כמון

מלח ופלפל שחור גרוסים

1 כפית פפריקה

 

לרוטב העגבניות –

8 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מתוקה

4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות

1 פלפלון חריף חתוך לקוביות

1 כפית מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

2 כפות רסק עגבניות

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 קופסת רסק עגבניות קטנה

1/2 כפית מלח לימון

1/2 כפית מלח

2 כפות סילאן

צרור כוסברה קצוץ ללא הגבעולים (מחולק לשניים)

 

קציצות דגים ברוטב עגבניות רותח
קציצות דגים שוטגנו או נאפו בתנור יצאו יציבות יותר ופחות רכות במעטפת החיצונית. בחרו מה שאתם מעדיפים

אופן ההכנה:

  1. את הדג חשוב לקצוץ ידנית או במטחנת בשר. לא במעבד מזון כי אז תתקבל עיסה נוזלית מידי. מערבבים בקערה את הדג הקצוץ / טחון עם הבצל שנטגן קלות ונוסיף את התבלינים, נקרר לטמפרטורת החדר ונוסיף את  התפ"א, השום, עשבי התיבול, הפלפל וגרידת הלימון. מוסיפים את פירורי הלחם והסודה. את הקערה מכסים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה כדי שהתערובת תתייצב.
  2. לאחר כחצי שעה יוצרים קציצות בידיים רטובות. לא גדולות מידי ובצורה פחוסה (ראו צילום). מסדרים במגש, ומכניסים שוב למקרר להתייצבות.
  3. בינתיים נכין את הרוטב – בסיר עם מעט שמן נטגן את העגבניות, הפלפלים, השום במשך מספר דקות, נוסיף את הכוסברה הקצוצה (ונשאיר מחצית מהכמות בצד לסוף הבישול) מוסיפים את התבלינים ופותחים את טעמיהם בשמן החם. מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות ואת הסילאן. מערבבים עוד 2 דקות. מוסיפים  כ- שתי כוסות וחצי של מים רותחים לרוטב ומערבבים.
  4. בזמן שהרוטב רותח מכניסים את הקציצות אחת אחת בזהירות לרוטב.
  5. לפעמים כשבא לי להשקיע ממש – אני מטגנת את הקציצות ואח"כ מכניסה אותם לרוטב. מה שבא לכם.
  6. ישנה אפשרות גם לאפות את הקציצות בתנור בחום של 180 מעלות עם מעט תרסיס שמן מעל. הן יוצאות פצצה, אופים עד שמזהיבות משני הצדדים ואז מכניסים  לרוטב. באיזו דרך שתבחרו מבין ה- 3 הקציצות יצאו לכם טעימות מאוד!
  7. לאחר שהכנסנו את הקציצות לסיר מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את יתרת הכוסברה הקצוצה ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
  8. בתיאבון ולבריאות!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן