עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: ניוקי ברוטב גבינה כחולה

גבינה כחולה והיא עולה!

העולם מתחלק לשניים: מצד אחד ישנם אנשים שמתים על הגבינה הזו, למרות הריח שלה (ואני בתוכם) ומצד שני, יש את אלה שלא יתקרבו, הם סולדים ממנה. הרוטב הזה מביא ביטוי מאוד עדין של הגבינה הכחולה, ויאהבו אותו גם מי שלא חובבים אותה כך, נטו. מתלוות אליה גבינות נוספות והשמנת המתוקה מעדנת את העניין.

החומרים הדרושים:

2 חבילות ניוקי (250 גר' כל אחת – אני קונה את הניוקי של לה פסטה דלה קזה)

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות קרם פרש

50 גר' גבינה כחולה (עדיף גבינת ברי כחולה – להשיג במעדניות)

25 גר' גבינת עזים מגוררת

20 גר' חמאה

מעט מלח

מעט אבקת שום

לקישוט: מעט פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. להמיס יחד את כל הגבינות בסיר.
  2. להרתיח במקביל את הניוקי בשפע של מים רותחים ומלח. ברגע שהם צפים להוריד מהאש ולסנן.
  3. להכניס את הניוקי לרוטב הגבינות. להגיש מיד.
  4. לפזר מעט פרמזן מגורר

 

בתיאבון!

 

הידעתם?

גבינה כחולהצרפתית bleu; "כחול"), היא כינוי לגבינה מחלב פרות, כבשים או עזים שהוספו לה תרביות של פטריות מהסוג פניציליום (Penicillium), כך שבמוצר הסופי יש נקודות או נימי עובש בצבע כחול או כחול-ירוק. לחלק מן הגבינות הכחולות מוזרקים נבגים לפני התגבשות הקום ואילו באחרות מעורבבים הנבגים בקום לאחר התגבשותו. לרוב מאוכסנות הגבינות הכחולות ליישון בסביבה עם טמפרטורה מבוקרת כדוגמת מערה.

בדומה ליינות מסוימים, גבינות כחולות רבות כגון רוקפור, גורגונזולה וסטילטון זוכות להגנה משפטית של "תקנת המקוריות" (Protected designation of origin) מטעם האיחוד האירופי, המאפשרת שיווק של מוצרים בשמות המקורות מהם הגיעו רק אם אכן יוצרו באזור או במדינה המסוימת.

טעמה האופייני של גבינה כחולה נוטה לחריף ומלוח במקצת. (נצפה בוויקיפדיה – ערך גבינה כחולה)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן