עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: חצילים חריפים בטעמי המזרח הרחוק

 

 

חצילים בניחוח המזרח הרחוק!

חצילים זה או שמאוד אוהבים או שלא. אני אוהבת חצילים כמעט בכל מצב! לדעתי החציל הוא אחד הירקות הכי טעימים שיכולים להיות, בייחוד אלה שיוצאים ללא גרעינים בכלל מסוג "בלדי", אז אני יכולה למצוא בהם אפילו מתקתקות מסוימת. התוספת הזו היא בעלת טעם מיוחד ועדין המזכיר את טעמי המזרח הרחוק בכל הקשור לטיפולם בחצילים. אולי זה בגלל שילוב הסויה והדבש.

 

בכל מקרה, זמן ההכנה הוא 5 ד' (להוציא את זמן הטיגון / האפיה – מה שתבחרו), והוא כולל למעט החצילים עוד 5 מרכיבים. תוכלו לבחור אם לטגן את קוביות החציל או לאפות בגריל התנור על חום גבוה עם מעט שמן זית. כל אחד ע"פ העדפתו. מובן שצליית החציל בגריל התנור היא יותר בריאה ואף גובה פחות טרחה.

 

החומרים הדרושים:

2 חצילים חתוכים לקוביות של 2-3 ס"מ (מטוגנים בשמן עמוק / צלויים בגריל התנור עם מעט שמן זית)

6 כפות דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות זרעי כוסברה קלויים וטחונים

5 שיני שום כתושות

2 פלפלים חרפים קצוצים דק (ללא הגרעינים)

 

אופן ההכנה:

  1. מטוגנים בשמן עמוק / צלויים בגריל התנור (בחום גבוה – 220 מעלות) עם מעט שמן זית.
  2. מעבירים את החצילים לנייר סופג.
  3. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
  4. מוסיפים את הרוטב לקוביות החציל ומערבבים. לאחר 15 דקות, כשנספגו הטעמים – התוספת הטעימה מוכנה לאכילה.
  5. בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן