Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: לחמניות רוויון קלות וטעימות אש!

אי אפשר ללכת לקנות לחם…

לחמניות עם קורצן
לחמניות שקורצו מקורצן עוגיות

ימים של קורונה טרופים. היא מסתובבת בחוץ ומשחרת לטרף. אין לי חשק ללכת לקנות לחם. וגם לא בא לי להפשיר אחד מתוך עשרות הכיכרות שעוד אעשה בהם שימוש אבל לכו תדעו מה יהיה מחר. שיישארו במקפיא בינתיים. בא לי שבבית יהיה ריח של אפיה. שהילדים יצאו מהחדרים בלי שאקרא להם וישאלו מה זה הריח הטוב הזה.

אז מזמן שמעתי שיש לחמניות שעושים מרוויון. והן ממש קלות וטעימות. מצאתי כמה מתכונים וכהרגלי עשיתי מה שרציתי… יצא טעים מאוד. הלחמניות מיוחדות. הן רכות ונימוחות, הילדים שיבחו והוסיפו כי הן טעימות אפילו בלי כלום.

שימו לב, אחרי שתיצרו בצק מהכמויות הנקובות תצטרכו להוסיף עוד קמח כמה שצריך עד שהבצק יהיה נעים ללישה. אז תשמרו עוד איזה חצי כוס בצד, בנוסף…

החומרים הדרושים:

2 כוסות קמח (ועוד כמה כפות – שימרו בצד)

1/2 כפית מלח

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתייה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

3/4 כוס רוויון

2 כפות דבש

 

לא חייבים למלא אותן בכלום, הן טעימות גם ריקות!

אופן ההכנה:

  1. לערבב במיקסר או במעבד מזון את כל החומרים היבשים עם החמאה. עד שמקבלת תערובת פירורית.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הרוויון עם הדבש הייטב.
  3. מוסיפים לבצק הפירורי את הרוויון והדבש מתקבל בצק רך. אם הוא דביק הוסיפו עוד טיפה קמח. עד שהבצק נוח לעבודה. ממש נעים למגע.
  4. משטחים את הבצק ע"ג משטח לעובי 3 ס"מ. אפשר רק עם הידיים.
  5. קורצים בעזרת קורצן לחמניות קטנות. אני עבדתי עם קורצן בקוטר של 4-5 ס"מ.
  6. חממו תנור ל 170 מעלות, רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה, סדרו את הלחמניות והכניסו לתנור לאפיה של כ- 12 דקות. עד שהן מזהיבות קלות.
  7. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן