Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: מקלובה טלה (מהמטבח הערבי)

תבשיל בשכבות

שכבות שכבות של כל טוב

תבשיל ערבי בשכבות, עושים אותו בדרך כלל עם עוף או בשר. אנחנו בחרנו את בשר הטלה שהוא עדין ובעל טעמים מודגשים. ראשית מבשלים את הבשר ולאחר מכן מרכיבים את שכבות התבשיל.

החומרים הדרושים:

1 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות ללא העצם.

1 עגבניה

כוס וחצי אורז עגול (סופח טוב יותר נוזלים)

2 חצילים חתוכים לחצאי פרוסות

1 חבילת ג'חנון אפוי (אם רוצים – לא חובה, זו תוספת שלי לילדים)

2 כפיות בהרט (או חצי כפית פלפל אנגלי, כפית פלפל שחור, רבע כפי אגוז מוסקט)

מעט שמן זית

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 כפית שום / 5 שיני שום כתושות

1/2 כפית קנמון

2-3 ליטרים של מים

 

זו היצירה הסופית

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מחממים מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את הבשר, השום והתבלינים.
  2. לאחר שנתחי הבשר סגורים היטב מכל צדדיהם מוסיפים את המים .
  3. המים אמורים לכסות את הבשר כולו, אחרת הוא יתייבש. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  4. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה נמוכה במשך כ 45 דקות.
  5. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם, ושמים בצד את קוביות הבשר החצי מבושל.
  6. משרים את האורז במים כמחצית השעה.
  7. את קוביות החציל מסדרים בתבנית ועליהם שמן זית, פלפל, מלח, מעט שום כתוש. מכניסים לתנור לצליה בגריל על 220 מעלות. מזהיבים את הפרוסות.
  8. מסדרים את השכבות בסיר המתאים לתנור (קדרה כבדה):
  9. שמן בתחתית הסיר, חצאי פרוסות של עגבנייה, מעל מסדרים את הבשר מעליו את החצילים.
  10. בסוף מסדרים את האורז. מעל האורז שופכים בזהירות את נוזלי הבשר שסיננו קודם לכן. בסך הכל צריכים להיות נוזלים גבוהים מהאורז בשני סנטימטרים. אם חסר לכם, הוסיפו מים.
  11. סוגרים את הסיר היטב, מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות למשך שעה ורבע.
  12. מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות, מסדרים מעל את הג'חנונים האפויים, וממשיכים לאפות עוד כשעה.
  13. כשכל הנוזלים נספגים התבשיל מוכן – הריח הנלווה הוא בונוס גדול!
  14. בתיאבון.

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן