כיסונים יפים וטעימים לבעלי סבלנות!
אז ככה, בכללי אני מתה על כיסונים בכל הסוגים, המינים והמילויים. אגרול, באן, אוזני המן, בלינצ'ס, מכל עדה ומכל מדינה. תנו לי בצק עם מילוי וקניתם את עולמי. אז יש כאלה שקונים, ויש כאלה שהכי טוב לעשות בבית. לא תמיד המלאכה כזו מסובכת. לעיתים היא די פשוטה. אני מוצאת למשל שלעשות רביולי זה לא ביג דיל מבחינת הסתבכות. התוצאות שוות זה בטוח. אין מה להשוות פסטה ביתית טרייה לפסטה יבשה.
סבלנות רבותי סבלנות…
כאן אני מודיעה מראש, צריך סבלנות, לסגור את הכיסונים הללו אחד אחד במין סגירת פליסה. אני פשוט הסתכלתי ביוטיוב איך עושים את הסגירה ועשיתי כמו תוכי. יצא לי דווקא סבבה. תראו בתמונה. אז כן, צריך סבלנות. בהתחלה טיפה להתאמן אחר כך זה הולך יותר טוב. ככל שתנסו ותתאמנו יותר ככה תצליחו יותר. בדוק.
המתכון הזה בשינויים מאוד מאוד מינורים מתבסס על המתכון של אהרוני. אין מתכון שהכנתי לפי כל אחד מספריו שהתפספס. כל מתכון שלו הוא הצלחה גדולה. סתם שתדעו אם תתקלו באחד הספרים שלו, לא משנה איזה, כולם פשוט מצוינים.

הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)
החומרים הדרושים:
לבצק-
500 גר' קמח מנופה
1 כפית מלח
4 ביצים
1/2 כוס מים
למילוי –
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום
2 בצל יבש קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ ומנוקה מגרעיניו
750 גר' בשר טלה טחון
1 כפית גרגרי כמון שלמים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קורט קינמון – למי שאוהב
4 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית נענע יבשה (אני שמתי 2 כפיות נענע טרייה קצוצה)

אופן ההכנה:
- להכנת הבצק יש לערבב את כל החומרים במיקסר. את המים להוסיף בסוף בהדרגה. ללוש באופן נמרץ כמה דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מפזרים מעליו מעט קמח ושומרים בניילון נצמד כשעה במקרר.
- למילוי – לחמם מחבת עם שמן מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי, הפלפל החריף, מערבבים כחמש דקות עד שמזהיב. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שהבשר שחום ויבש מעט. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הכוסברה והנענע ומערבבים.
- לבצק – לחלק את הבצק ל- 6 חלקים. כל חלק מעבירים במכונת פסטה עד דרגה 3-4. מהבצק הדק קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ בערך. שמים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי. סוגרים את העיגול לשניים וסוגרים בתנועות של הצלבה כמו פליסה משני הצדדים. ממש ממליצה לכם לצפות ביוטיוב ולראות איך עושים זאת.
- חממו מים רותחים בכמות מספקת לסיר גדול. מבשלים את הכיסונים כ- 10 דקות.
- יש לחמם במחבת גדולה מעט שמן זית. מכניסים את הכיסונים לעוד סיבוב קטן בצליה במחבת כשחלקם השטוח כלפי מטה. מוסיפים למחבת כחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות נוספות כך שנוצר מעין קרמל דביק ושחום בתחתית הכיסונים. מגישים חם. (אל תגלו לאף אחד אבל אני אוהבת להוסיף לרוטב גם בצל מטוגן – ביננו מה יכול להיות רע?)
- בתיאבון!