Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: כדורי בשר ופוקצ'ה במאפה אחד לנצח!

מתכון גאוני

מאפה של פוקצ'ה המתבשלת עם כדורי בשר
מאפה צבעוני ומרהיב ביופיו – כך גם טעמו

וכמה חבל שהוא לא שלי! איך לא חשבו על זה קודם ומי זו רותם ליברזון המבריקה?

אתם ודאי מכירים אותי כבחורה סקרנית שאוהבת לנבור בספרי בישול להנאתי ובכלל לא משנה אם מדובר בספר פיזי (מעדיפה) או דפים חיים ברשת. באחד מטיולי באינסטגרם (הרשת המועדפת עלי) נתקלתי בפוסט מרהיב של עדי זמיר (בחורה מוכשרת וחרוצה שפגשתי בעבר בנס טכנולוגיות) בפוסט הוצג מאפה שהוא מעין פוקצ'ה שמנמנה ומתוכה הציצו קציצות. סביב הופיעו עיטורי ירקות בצבעים מרהיבים. מי יכול לעבור על תמונה כזו לסדר היום? מיד פניתי לעדי בבקשה למתכון. היא הפנתה אותי לאתר המקסים של בלוגרית האוכל – רותם ליברזון. משם כבר הכול היסטוריה…

ברור שמיד ניסיתי

למחרת היום הפשלתי שרוולים והכנתי לבני הבית את מאכל היצירה החדש. מיד נרשמה התלהבות (עוד לפני שהתבנית המאולתרת ממכסה של סיר ברזל נכנסה לתנור) הכול לפי המתכון המדויק של רותם. אני חייבת לציין שהמתכון קל להפליא. עשיתי בו שינויים ממש קטנים כיוון שיש לנו העדפה אישית לבשר טלה ולא בקר כפי שמופיע במקור ובהתאם לכך תיבול הבשר.. חוץ מהשינויים הללו נצמדתי בדיוק רב למתכון של רותם

מאפה שחום של פוקצ'ה וכדורי בשר עם ירקות
הכנה קלה ותוצאה מרהיבה וטעימה!

אחרי שהמאפה המדהים הזה יצא מהתנור תצפו לכך שמי שרואה אותו רוצה לתלוש ממנו קציצה או ירק גם במחיר של פציעת חום קלה. נרשמה התלהבות גדולה. ואני החלטתי לבקש מרותם רשות לפרסם את המתכון כפי שהכנתי אותו ואף לקשר אתכם לאתר שלה בכדי שתוכלו למצוא בו את המתכון המקורי ועוד מתכונים מוצלחים ומרשימים. 

תודה לרותם על מתכון מושלם ועל אישורה לפרסומו כאן.

הנה המתכון כפי שאני ביצעתי – עם בשר טלה מתובל! תהנו.

החומרים הדרושים:

לבצק –

3 כוסות קמח (קמח פיצה / פוקצ'ה)

כף שמרים יבשים

כפית גדושה מלח

2 כפות שמן זית

כוס מים (240 מ”ל)

 

לקציצות –

חצי קילו בשר טלה טחון 

בצל חתוך דק

בצל סגול חתוך דק

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוץ

חופן כוסברה קצוץ

כפית שטוחה של מלח

כפית שטוחה של בהרט

פלפל שחור לפי הטעם

 

ירקות לבחירתכם: פלחי עגבנייה, פלפל חריף, כרישה חתוכה, בצל סגול, (כל מה שאתם אוהבים)- פרוסים לפרוסות.

מאפה שחום וריחני של פוקצ'ה וכדורי בשר טלה
מאפה שחום וריחני של פוקצ'ה מנחמת וכדורי בשר טלה משמחים!

אופן ההכנה:

1. לבצק – לערבב במיקסר את חומרי הבצק היבשים, להוסיף את השמן והמים בהדרגה ובמהירות נמוכה. להמשיך לערבב במיקסר 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים למגע.
2. שמנו מעט מחבת ברזל כבדה (אני השתמשתי במכסה של סיר ברזל) הניחו את הבצק בצורת המחבת. כסו בניילון נצמד או מגבת לחה ותנו לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו. מינימום התפחה של רבע שעה.
3. לקציצות – טגנו עם מעט שמן זית את הבצלים. כשהם מזהיבים הכניסו את עשבי התיבול והתבלינים. ערבוב קל והורידו מהאש לצינון לטמפרטורת החדר. 
4. ערבבו את הבשר עם תערובת הבצלים והתבלינים היטב (עדיף בידיים). צרו בידיים רטובות קציצות קטנות ועגולות בקוטר של 2-3 ס"מ בערך.
5. חממו תנור ל- 200 מעלות.
6. לאחר שהבצק תפח והתרווח בתבנית צרו גומות בעזרת הידיים. בתוך כל גומה הכניסו קציצה. בין הקציצות סדרו את הירקות החתוכים.
7. הזליפו בעדינות מעט (מאוד) שמן זית על פני השטח העליונים.
8. הכניסו את המאפה לתנור לאפיה של 15-20 דקות. לאחר מכן הגבירו את חום התנור ל- 250 מעלות והעבירו למצב של גריל עליון. בעוד 10 דקות בערך המאפה עתיד להיות מוכן.
9. כשהמאפה זהוב והקציצות מעט שחומות – הגיע הזמן להסתער!
10המלצה: לסלט עגבניות חריף קטן בצד ילך מעולה עם הפוקצ'ה.
11. לבריאות ובתאבון.
 
 

הי, אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטוש. (גם להשאיר כאן תגובה זה בסדר גמור:)

זה הכי משמח אותי בעולם. תהנו!

 
 
 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן