מעדן שאין דברים כאלה
בצל הוא הירק המועדף עלי. בכל צורה אם מטוגן, מאודה, מתובל או ממותק, אני אוהבת אותו והרבה ממנו זה תמיד עדיף. בעצם אני אוהבת אותו בכל צורות עיבודיו – רק לא חי! אביא כאן מתכון לריבת בצל שהולכת מצוין עם בשר רוסטביף או כבד קצוץ.
החומרים :

4 בצלים סגולים גדולים חצויים ופרוסים.
מעט שמן רגיל (כ 2-3 כפות)
1 כוס סוכר כהה (חום / קנים)
¼ כוס חומץ בלסמי (יין אדום)
1 כוסות יין אדום מרלו
קורט מלח, פלפל, אגוז מוסקט
1 ליבת תפוח עץ
מקל קינמון
אופן ההכנה:

מחממים סיר רחב ושטוח כ- 7 דקות ללא שמן על אש בינונית, נמוכה.
מוסיפים את פרוסות הבצל יחד עם השמן. מגביהים את האש ומשחימים את הבצל.
מוסיפים את הסוכר וממיסים קלות. מוסיפים את ליבת התפוח עץ.
מוסיפים את החומץ בלסמי והיין האדום, מלח, פלפל, קינמון, אגוז מוסקט.
מבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע לצמצום הנוזלים.
הערה: ניתן לשמור את ריבת הבצל בצנצנת סטרילית במקרר כשבועיים