עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: סלט בצל וסומק

אין כמו הבצל – בכל צורה ובכל צבע!

סלט פשוט לכאורה, מאוד רענן, אותנטי לצד לחמעג'ון (ראה מתכון בנפרד). שישה מרכיבים בלבד שסך השלם עולה על חלקיו.

שימו לב שאתם קונים סומאק בלדי, ולא סומק זול שהוא בעצם דברים אחרים טחונים עם מעט סומק אמיתי… יש הבדל בטעם.

החומרים:Dried sumac isolated on white

2 בצלים (לבנים או סגולים – לבחירתכם) פרוסים דק לחצאי טבעות

½ כפית מלח

½ כפית סומאק

2 כפות שמן זית

¼ כפית סוכר

2 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. לפזר מלח על הטבעות ולהשרות ¼ שעה. לסחוט היטב את הבצל,
  2. לא לשבור בסחיטה. לערבב את שאר החומרים ולצקת על הבצל.
  3. לערבב היטב ולהשהות במקרר לפחות ¼ שעה לפני ההגשה.

 

בתיאבון!

 

הידעתם כי?

מקור השם סומאק הוא בשפה הסורית, ממנה התגלגל לערבית, ואף לצרפתית של ימי הביניים, ומשמעותו "אדום", בעקבות הצבע האדום העז של פירותיו. אם כן, הסלט הזה מגיע אינו מהמטבח הערבי וככל הנראה מקורו בסוריה. הסומק נטחן מצמח האוג. על מנת להפיק את התבלין מצמח האוג, נכתשים פירותיו הבשלים של הצמח לאבקה דקה בעלת גוון אדום-סגלגל.

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן