מעל האנטריקוט – בדיוק שם!
בקשתי מהקצב האלוף שלי, חלק של בשר שלא יהיה בו המון שומן, אבל שהוא לאחר בישול ארוך יהיה עסיסי ורך. הוא הציע את האונטריב, חלק שמצא ממש מעל האנטריקוט. הוא אהוב מאוד על המסעדנים, מגישים אותו בהמון מסעדות טובות ממש. ובקרב הלקוחות הפרטיים הוא פחות מפורסם והטור הוד והדר. מעניין למה! ואני הבטחתי מיד לנסות. התגובות היו סוערות. כולם ממש אהבו את התבשיל העשיר בטעמיו. אז הנה הוא לפניכם: תבשיל שהכנתו קצרה. תוצאתו מתגמלת ביותר. הבשר מתרכך מאוד וטעמיו עשירים וממכרים. הגישו עם אורז לבן או בתוך לחמניות באן, ויש לכם ארוחה מושלמת!
החומרים הדרושים:
1200 גר' קוביות בשר אונטריב (החלק שנמצא מעל האנטריקוט)
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
ענף רוזמרין
פלפל ירוק חריף
פלפל
מלח
6 שיני שום
חצי כוס סויה
חצי כוס חומץ ביין
גינגר קצוץ
2 בצל קצוץ
3 גזר פרוס
חצי כוס ברבקיו רוטב לסטייק
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מקפיצים את הירקות עם מעט שמן קנולה בשיר בעל תחתית עבה.
- מוסיפים את קוביות הבשר לסיר.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את הדבש, הסויה, החומץ ביין. מערבבים מספר דקות.
- מוסיפים את 2 כוסות המים.
- לבשל על אש קטנה 4 שעות.
- לסנן את הנוזלים. להשליך את הירקות המוצקים.
- לצמצם את הנוזלים ולהשיב את הבשר אליהם.
- אפשר להגיש על אורז לבן או בתוך לחמניות באן לאחר שפרקתם את הבשר לנתחים קטנים.
- בתיאבון!