עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: קציצות קינואה אפויות בתנור ברוטב שמנת חמוצה

קציצות קינואה אפויות בתנור

גילוי נאות

אקדים ואומר שאינני מחובבי הקינואה כלל וכלל. אני אוכלת אותה אך ורק בשתי צורות: האחת בצורת הלחם המושלם של קרסט לחמים, והשניה, בצורת קציצות עם ירקות שאני אופה בתנור. בכל צורה אחרת הקינאה מזכירה לי אוכל של ציפורים (ויסלחו לי אוהביה המושבעים). אני יודעת שהיא מאוד בריאה ולכן, משתדלת לאכול אותה ולהנות ממנה (כי זה כלל ברזל) על שתי צורותיה אלה שהזכרתי לעיל.

 

קליל ומדליק

קנואה – במתכון הזה מתממשת ההבטחה לקינואה בריאה וטעימה!

בהכנת הקציצות האלה צריך לשמור על כמה כללים חשובים:

  1. לא לבשל את הקינואה יתר על המידה. 15 ד' מרגע רתיחת המים (להכניסה לסיר כשהמים כבר רותחים), לסנן ולקרר בטמפרטורת החדר.
  2. לעבוד איתה כשהיא קרה.
  3. לדחוס היטב את הקציצות בין כפות הידיים אחרת הן תתפרקנה בתנור.
  4. לחמם תנור ל- 230 מעלות ולאפות ע"ג נייר אפיה משומן 10 ד' מכל צד.
  5. אההה ורוטב השמנת החמוצה ממש מוסיף. אל תוותרו עליו.

לסדר את הקציצות על תבנית משומנת בשמן זית

החומרים הדרושים:

11/2 כוסות קינואה (אני משתמשת בזו של "תבואות")

3 כוסות מים

מלח, פלפל שחור גרוס,

מעט כמון

1 כף של זרעי כוסברה טחונים

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 זוקיני מגורר

1 בטטה מגוררת

1 גזר מגורר

50 גר' גבינת גאודה מגוררת

1/2 כוס פירורי לחם

חופן פיטרוזיליה קצוץ דק

1 כף של טחינה

3 ביצים רכות (L)

מעט שמן זית

מעט שמן קנולה

 

לרוטב –

גביע יוגורט עיזים טבעי, גביע שמנת חמוצה, מעט מלח, מעט כמון, מעט שום כתוש.

 

יתקשו להאמין שהן אפויות ולא מטוגנות

אופן ההכנה:

  1. להרתיח את הקינואה בסיר עם המים הרותחים למשך 15 ד'. לסנן ולצנן בטפרטורת החדר.
  2. לטגן את הבצל והגמבה החתוכה במעט שמן קנולה במחבת. כשמזהיב להוסיף את שאר הירקות (למעט הפיטרוזיליה). להוסיף את התבלינים.
  3. לערבב את כל המרכיבים עם הקינואה.
  4. בידיים ליצור ולדחוס את הקציצות בין כפות הידיים (כאילו עשינו קובבות בחול). אם לא תדחסו היטב הן תתפרקנה.
  5. להניח את הקציצות בתבנית אפייה על גבי נייר אפיה משומן בזמן זית.
  6. לחמם תנור ל 230 מעלות. כן זו לא טעות.
  7. לאפות את הקציצות כ 15 דקות מכל צד. עד שהן מזהיבות.
  8. לערבב את כל חומרי הרוטב, להגיש בצלוחית קטנה לצד הקציצות החמות.
  9. בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן