יש ברוטב הזה קסם מיוחד!
בפסטה למעט העובדה הקובעת אם הפסטה טרייה או יבשה… קובע כמובן הרוטב. את הרוטב רצוי להכין לפני הפסטה ולמזג ביניהם ברגע שהפסטה מוכנה. סוד טעמה של הפסטה תלוי ברוטב שבחרתם להכין. לפניכם מתכון לרוטב די פשוט אך סך המרכיבים גדול מכל מרכיביו… יש משהו בחיבור ביניהם שעושה עבודה מצוינת. ואל תדאגו לא תרגישו בו את האלכוהול…

החומרים הדרושים-
500 גר' פסטה חלולה קצרה לבחירתכם
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
800 גר' עגבניות שרי חתוכות לטבעות
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף קרם פרש (לא חובה)
1 כפית שטוחה אבקת שום / 3 שיני שום כתושות
1/3 כוס וודקה
קורט פלפל צ'ילי, קורט מלח
100 גר' גבינת קשקבל או גאודה עיזים מגוררת
חופן עירית קצוצה (אם רוצים)
אופן ההכנה –
- במחבת מטגנים את הבצל עם החמאה ושמן הזית. כשמזהיב מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים יתאדו (כ-20 ד') מוסיפים את השום והפלפל החריף והמלח.
- מוסיפים למחבת את הוודקה, לאחר מספר דקות את השמנת המתוקה והקרם פרש, מבשלים עוד מספר דקות.
- מרתיחים את הפסטה.
- יוצקים את הפסטה אל הרוטב. מחממים 2 דקות.
- מעבירים לצלחות. מוסיפים את הגבינה מיד בעוד הפסטה חמה מאוד. מפזרים מעל את העירית אם רוצים.
הערה –
הילדים שלי לא אוהבים להרגיש את חתיכות הבצל. לטובת העניין ברגע שהרוטב מוכן אני טוחנת אותו היטב בבלנדר. מתקבל רוטב קטיפתי עדין מאוד.
בתיאבון!
הידעתם?
הוא משקה חריף חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים, המופק באמצעות התססה וזיקוק של דגנים או תפוחי אדמה. מלבד כמויות זניחות של חומרי ריח, וודקה מכילה בעיקר מים ואלכוהול (אתנול). שיעור האתנול בוודקה נע בין 33.5% ל-70% מהנפח, ובדרך כלל השיעור הוא 40%.
שתיית וודקה עשויה לגרום לתחושה של התרוממות, שחרור ונינוחות וכן קירוב חברתי. במדינות שבהן נפוצה שתיית וודקה, יש למשקה תפקיד חברתי מרכזי. במדינות אלו, שבהן שתיית יין פחות מקובלת, נהוג ללוות את הארוחה בוודקה, ולהגיש וודקה בעת קבלת אורחים. (נצפה בויקיפדיה-)