עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: תפוחי אדמה פום אנה

אז מי זו אנה?

במקור תפוחי האדמה הללו מטוגנים בחמאה ואחר כך נאפים בתנור. אבל אנחנו בעניין של קיצורים וחיים קלים יותר.. לקבלת תוצאה נפלאה, של תפוחי אדמה נימוחים קבלו את המתכון הבא בו מטגנים את תפוחי האדמה בשמן קנולה ולאחר מכן פרוסות התפוחים יתבשלו ברוטב קליל.  אלה תפוחי האדמה ששימחו אותי מאוד כילדה. אהבתי אותם מאוד, היום ילדי מכורים אליהם:

החומרים הדרושים:

5 תפ"א פרוסים לפרוסות של 1/2 ס"מ עובי כל אחת

6 כפות שמן קנולה

פלפל, מלח, 1/2 כף מרק עוף

אופן ההכנה:

מטגנים את הפרוסות תפ"א משני הצדדים במחבת. מספר דקות מכל צד עד שמזהיב.

בסיר נפרד שמים כוס מים, מעט פלפל שחור גרוס, מעט מלח, אבקת מרק. מביאים לרתיחה.

מוציאים את פרוסות תפ"א היישר מן המחבת אל הסיר עם הרוטב הדליל. על אש קטנה מניחים לפרוסות המטוגנות לנוח.

משאירים על להבה קטנה, עם מכסה סגור כחצי שעה. עד שהנוזלים מצטמצמים מאוד מאוד. אבל שימו לב שלא נגמרים לגמרי.

אם נגמרו, הוסיפו עוד טיפה מים.

בתיאבון!

הידעתם כי:

פּוֹם אָנָה (בצרפתית: Pommes Anna – "תפוחי אדמה של אנה") הוא מאכל תפוחי אדמה מהמטבח הצרפתי. המאכל מכיל תפוחי אדמה שנפרסו לפרוסות דקות, נטבלו בחמאה ונאפו בתנור. במהלך האפיה הופכים את המאכל על מנת שיאפה משני צדיו. כלי ייעודי עשוי נחושת המכונה la cocotte à pommes Anna מאפשר הפיכת המאכל מבלי הוצאתו מהתבנית.

המאכל במקורו הכיל רק תפוחי אדמה, חמאה וכן מלח ופלפל שחור, והוגש לרוב לצד בשר צלי.

מקובל לשייך את המאכל לשף אדולף דוגלרה, אשר שימש כשף של קפה אנגלה בפריז – המסעדה הטובה בפריז בתקופת שלטונו של נפוליאון השלישי. על פי המסורת, המאכל נקרא על שם אנה דאמיין או על שם אנה דליון, שנחשבו לנשים היפות בעיר באותה עת.

(צוטט מויקיפדיה ערך פום אנה)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן