שכבות של בריאות!
את האמת, אני מה זה לא סובלת עדשים. במיוחד את אלה מהסוג החום אפור שמזכיר לי תמיד משהו קמחי, אפרורי, כשתווית אוכל העוני רודפת אחרי תדמיתן, לא בא לי לאכול אוכל אפור! ההפך, מתחשק לי אוכל צבעוני שיקרין שפע. כי בלעדיו אין לי תיאבון (לא שזה כל כך רע..). עד לאחרונה, העדשים היחידות שנכנסו אל פי היו אלה של עלית.
אז מה השתנה אתם שואלים? השבוע ביקרנו בפסטיבל האוכל הערבי – א-שאם שהתקיים בעיר התחתית בחיפה, במסגרתו נחשפתי למנות של אוכל טעימות מאוד שבבסיסן עושות שימוש במרכיבים זולים וזמינים כשעיקר מטרתם היא להשביע את הסועדים. אני חייבת להודות שהן עשו זאת בדרך יצירתית. כל מה שטעמנו היה נורא טעים!!! החוויה המתקנת הזו החזירה לעדשים – אצלי לפחות, חלק ניכר מכבודן האבוד.
התוצאה התבטאה בביקורי האחרון בחנות התבלינים. לראשונה קרצו לי עדשים אדומות משקית שקופה ומבטיחה. הבטתי בהן ובאותו רגע החלטתי – "אני נותנת לכן צ'אנס אחרון". ואז, חשבתי לעצמי מה אעשה בהן כדי שגם הילדים שלי יסכימו לאכול אותן? החלטתי לעשות אורז, עם עדשים אדומות, בצל מטוגן מעל (רק למי שרוצה), ביצת עין שנחה על כל הטוב הזה, ומתכסה ברוטב יוגורט סמיך עם מלפפונים. השילוב בין חם וקר יעשה לי כאן יופי של עבודה. עם מעט תבלינים יחסית לטובת הילדים שתמיד מעדיפים טעמים פשוטים, יצאתי לדרך.
נראה לי, שהקטנטנות האדמוניות החליטו להרשים אותי הפעם. למרות שצבען משתנה בבישול והופך ורדרד, המרקם שמתקבל הוא נימוח וטעים. אני חושבת שאפתח במקרה שלהם בקשה לתיק אימוץ. לתמיד. כמובן שהנושא עבר את אישורם של הזאטוטים שזללו בשמחה את המנה החדשה.
החומרים הדרושים-
1 + 1/2 כוסות אורז יסמין / בסמטי
1 כוס עדשים אדומות
20 גר' חמאה
זרזיף שמן זית כמו לסלט
1 כפית מרק עוף
1 כפית מרק בצל
קורט פלפל שחור
קורט מלח (משתמשת במלח שום מעושן)
3.5 כוסות מים חמים
ביצים כמספר הסועדים (אפשר גם שתיים לכל סועד)
לרוטב –
2 גביעי יוגורט עיזים
מעט מלח
מלפפון אחד קצוץ דק
מעט שום כתוש טרי / יבש
לבצל המטוגן –
בצל אחד גדול פרוס לחצאי טבעות
מעט חמאה לטיגון
זרזיף שמן זית
אופן ההכנה –
- מטגנים את האורז בחמאה והשמן זית. מוסיפים את העדשים. מטגנים מספר דקות עד שהאורז משנה את צבעו ללבן.
- מוסיפים את התבלינים, ממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
- מוסיפים 3.5 כוסות מים חמים לסיר ומבאים לרתיחה.
- מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים עם מכסה סגור עד שכל המים נספגים והאורז רך.
- משאירים את הסיר מכוסה כ- 10 ד'.
- בקערית מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה, מניחים בצד בצלחת.
- מטגנים את ביצי העין.
- מכינים בצלחת: תלולית של אורז ועדשים, מעל – בצל מטוגן, מעליו ביצת עין, ומעל זולפים מרוטב היוגורט.