עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: סלקים צלויים

איזה צבע, כמה בריאות!

סלק הוא ירק בעל השפעה ניכרת. לא רבים יודעים אך הוא בריא מאוד! הוא מחזק את הכבד, מנקה את הגוף, משפר אנמיה, מגן על הגוף, מלא בוויטמינים וטעים נורא.. השפעתו ניכרת גם בצבע החזק אותו הוא משאיר בכל מקום עימו הוא בא במגע (לאחר הקילוף) אז היזהרו לבל תחתימו את סביבתכם.

הסלק עשיר בנוגדי חימצון חשובים שמגנים עלינו מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות. הייחודיות של סלק נובעת מתכולת הבטאלאינים שבו. בטאלאינים הם רכיבים נוגדי חימצון בעלי השפעה חזקה, והם אלו שנותנים לו את צבעו הסגול והיפה. עבודה זהירה וקלה תביא לסלק בצירוף חום גבוה בתנור לתוספת מרעננת ובריאה במיוחד.

Salad with Beet and Cheeseהחומרים הדרושים:

3 סלקום קלופים וחתוכים לרבעים

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס מים

1 כף חומץ ביין

1 כף שמן זית

מלח ופלפל

1 כף סילאן

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור לחום של 220 מעלות
  2. לערבב את הסלקים עם יתר החומרים,
  3. להניח בתנור בתוך כלי עם מכסה (פיירקס) או בתבנית מכוסה הייטב באלומיניום,
  4. לצלות את הסלקים בחום גבוה כשהם מכוסים כ- 60 ד'.
  5. אפשר להגיש חם עם רוטב שמנת חמוצה ליד (שמנת מעורבבת עם כף מיונז, מלח)
  6. אפשר לחתוך את הסלקים לקוביות לאחר צינון בטמפ' החדר, לקשט בגבינת פטה מפוררת מעל / פיסות של גאודה עיזים. ולהגיש עם סלט ירוק.
בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן