מצות מגולגלות הן להיט היסטרי

גם מי שלא אוהב מצות (יש כאלה) את אלה המגולגלות הם אוהבים. אני מתה על מצות כמעט בכל צורה. אבל משתדלת להמעיט כיוון שהן ממש משמינות. הלחם – אסרו עליו לתפוח בפסח, אבל מה עם האנשים??!!
סבלנות עד שהמצות יהיו גמישות
אז ככה: צריך להתחיל בריכוך המצות. זו מלאכה די פשוטה. צריך רק סבלנות שהן יעמדו עם המים בתוך כלי סגור, ואז הן נעשות ממש רכות ונוחות לעבודה מבלי שהן נקרעות. אז לא להרטיב מידי… אבל ככה להעביר כמה פעמים מתחת לברז קבוצה של מצות מכל הכיוונים, בכדי שהן יהיו רטובות מכל צד. אח"כ לשמור בכלי זכוכית סגור עם מכסה (אם יש לכם כזה אחד בגודל של מצות זה מעולה) ואם יש לכם כלי בלי זכוכית את תעטפו במגבת וניילון. כדי שהלחות תשמר בפנים. יש להניח למצות לקבל את גמישותן לכמה שעות טובות. 4 יספיקו.
החומרים הדרושים:
חבילת צלופן אחת של מצות רטובות (ראו הסבר מעלה)
2 תפוחי אדמה מבושלים במים
2 חופני גבינה צהובה
3 ביצים
מעט מלח
1 קוטג'

אופן ההכנה:
- על משטח חוצים את חבילת המצות שהתרככה לחצי בדיוק באמצע.
- מערבבים יחד את חומרים המלית: ביצה אחת, גביע גבינת קוטג', מחית תפ"א, גבינה צהובה, מלח לפי הטעם (אגב, אפשר במקום צהובה לגוון עם גבינה בולגרית, או גם וגם עפי טעמכם).
- על כל מחצית מצה שמים בקצה כף מהמלית ומגלגלים. וכך הלאה לגבי שאר החצאים.
- מערבבים בקערה 2 ביצים כמו לחביתה עם מעט מלח.
- טובלים כל מצה מגולגלת בבלילת הביצה.
- מטגנים על אש בינונית את המצות הטבולות בביצה עד קבלת גוון זהוב.
- להניח על נייר סופג.
- לזלול
- בתיאבון!