עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: מרק קרם שורשים

המרק הזה דורש טיפול שורש!

אחד הטעימים והעדינים שיש. צריך להקפיד ולבחור את ראשי הסלרי. וכשקולפים אותם לבדוק שהם יפים ובהירים ללא סיבים.

החומרים הדרושים:

80 גר' חמאה

3 כפות שמן זית

2 כרישות – החלק הלבן (פרוסות)

4 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות

2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות

3 בצלצלי אשלוט קצוצים דק

2 תפ"א חתוכים לקוביות

½ כוס יין יבש

7 כוסות מרק צח

מלח, פלפל שחור טחון טרי

שמנת מתוקה

2 כפות עלי טימין טרי

3 כפות עירית קצוצה

להגשה: (לא חובה)

כיכר גבינת קממבר חתוכה לפרוסות

 

אופן ההכנה:

ממיסים בסיר כבד את החמאה עם השמן. מערבבים פנימה את הכרישה, השורשים, השלוט ותפ"א. מכסים ומאדים 10 ד'.

בוחשים מידי פעם.

מוסיפים את היין והמרק הצח. מתבלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 40 ד'

מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת, התימין והעירית ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול.

לפני ההגשה, כשהמרק חם מוזגים לצלחות ומעטרים בפרוסת גבינה הנמסה לתוך המרק החם.

בתיאבון!!!!

 

הידעתם כי:

סלרי משמש כירק מאכל, כתבלין ומקור טעם ונאכל בשלמותו (גבעולים, עלים, זרעים ושורש). מכיל סידן, ברזל, אשלגן, ויטמין A וויטמין C. כצמח תרבות הוא מצוי בשני זנים סלרי שורש (Apium graveolens var. rapaceum) וסלרי עלים (var. dulce). בראשון צוואר השורש מעובה בצורת פקעת וגבעולי העלים קצרים יחסית, מגדלים אותו בעיקר בעבור שורשו הנאכל, והעלים משמשים תבלין למאכל. את הזן השני, סלרי עלים, מגדלים בעיקר בשל עליו הארוכים, המשמשים ירק מאכל.

באביב מצמיח הסלרי תפרחת המתנשאת לגובה של 1-1.6 מטר, וממנה מתפתחים אלפי זרעים. הסלרי מזריע את עצמו ומתפשט על חלקים נרחבים.

זרעי הסלרי משמשים תבלין והם נחשבים תחליף למלח. הזרעים משמשים לתיבול תבשילים, רטבים ומרקים. (צוטט מתוך ויקפדיה – ערך סלרי)

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן