חרוסת ששורשיה נעוצים ברחוב שנקין בתל אביב
שנים רבות הייתה לדודתי ודודי זיכרונם לברכה חנות לפירות יבשים וממתקים משובחים ותבלינים בתחילת רחוב שנקין בתל אביב. אהבתי אותם עד מאוד. תמיד שמחתי לבקר בחנות ולהריח את תמהיל ריחות הממתקים, התבלינים והפירות היבשים שהתערבבו יחדיו. לעולם כשאעבור בשוק לוינסקי אזכר בחנות הזו המקפלת בתוכה את זכרונות ילדותי.
בפסח אימי הייתה קונה פירות יבשים ייעודיים לחרוסת ועושה לי חרוסת כמו שדודה בטי הייתה עושה. אני לא הייתי אכלנית גדולה בילדותי (בבגרותי זה עבר לי) אבל אצל דודה בטי תמיד הייתי מוכנה לאכול. בכל שנה כשאני מכינה את החרוסת הזו אני נזכרת בימים ההם שהייתי ממהרת לחזור מבית הספר ולעזור בחנות בעיקר לפני טו בשבט, פורים, וחגים אחרים.
הנה המתכון לפניכם. רק ודאו שחומרי הגלים שלכם משובחים, בדיוק כמו אלה שהיו לבטי האהובה.
החומרים הדרושים:
15 תמרים מסוג מג'הול מגולענים (אפשר גם אחרים – שנו את הכמות בהתאם לגודלם)
חופן אגוזי מלך
חופן צימוקים בהירים
חופן צימוקים כהים
חופן משמשים מיובשים
בננה אחת בשלה
חצי תפוח עץ
חצי כוס מיץ תפוזים
זרזיף ליקר דובדבנים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- לרסק הכל יחד בבלנדר.
- למרוח על מצה או לאכול עם כפית. בחירה שלכם!
- לבריאות.