עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: קרקר כוסמין, סלק ושומשום שחור! טבעוני – קל

קרקרים יקרים שלי,

בצק נעים ונוח לעבודה!

תקופת מה רכשתי את הקרקרים הללו ונהנתי מאוד. עד ששמתי לב שאנו צורכים אותם במהירות רבה. חבילה של 200 גר' נרכשה בכ-30 שקלים. אמרתי ואללה תקשיבו, אני אעשה לבד.  יצאו המון קרקרים ויחזיקו כאן מעמד עוד יום לפחות לנשנושים. פשפשתי בדי הרבה מתכונים עד שהחלטתי אנסה כך וכך (פירוט להלן) ויצא מעולה! בכלי אטום הם יחזיקו לי לדעתי לא יותר מיומיים שלושה, פשוט כי כולם אוהבים לנשנש אותם בכיף.

החומרים הדרושים:

200 גר' קמח כוסמין (ועוד קצת בנוסף)

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

1 כפית אבקת שום כתוש

1 כפית מלח

60 גר' שומשום שחור

30 גר' שומשום לבן

30  מ"ל מים (אם יש לכם את המיץ שהסלק המוכן התבשל איתו עוד יותר טוב)

מיץ לימון מחצי לימון

200 גר' סלק קלוף מבושל (אפשר – מאריזת ואקום)

 

לחתוך לכל צורה שעולה על דעתכם – בעובי של 1 מ"מ

אופן ההכנה:

  1. לטחון במעבד מזון את הסלק עם המים, מיץ הלימון ושמן הזית.
  2. לערבב במיקסר את החומרים עד קבלת בצק אחיד.
  3. אם יש צורך להוסיף קמח כוסמין עד שמתקבל בצק שאינו דביק.
  4. להניח לבצק לנוח שעתיים לפחות בקערה מכוסה.
  5. לחלק את הבצק ל-3
  6. לרדד כל חלק לעלה בעובי מילימטר ע"ג משטח סיליקון או בין 2 דפי אפיה.
  7. לחלק לריבועים או משולשים או כל צורה שתעלה על דעתכם, ממש לא חובה שתהיה סימטרית. אבל חובה שתהיה דקה.
  8. לחמם תנור ל 150 מעלות.
  9. סדרו את הקרקרים ע"ג נייר אפיה בתבנית.
  10. לאפות את הקרקרים עד שמתקבלים קרקרים קריספים ופריכים מספיק.
  11. זמן האפייה משתנה בהתאם לעובי הקרקר. יכול לנוע בין 30 דק' – 60 דק' לכן, אל תיבהלו בפעם הראשונה… בפעם השנייה כבר תהיו מיומנים יותר.

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן