Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: עוגיות ריבת תות שדה ופירורים פריכים של פעם

טעמים של פעם…

העוגיות הללו זכורות לי מילדותי. הבית היה מתמלא ריח מתוק ואני הייתי רצה למטבח ללקט פירורים בטרם התקררה התבנית. לעולם כשאראה את העוגיות הללו אזכר בבית בו גדלתי. התגעגעתי אליהן. לכן, אני חייבת להישמר מפניהן שבעתיים. שמחתי מאוד שגם ילדי אהבו אותם. בכלל – אני סבורה שטעם עובר גם הוא בתורשה. יש לי כמה הוכחות חותכות לכך :-).

הכינו ריבה בעצמכם – מומלץ!

עד השבוע חשבתי לעצמי שאין כלל הבדל בטעם בין ריבה קנויה לבין כזו שעושים לבד. הפעם הראשונה בחיי בה הכנתי ריבה שינתה את דעתי מן הקצה אל הקצה. אני מציעה לכם לנסות גם! התוצאה מתגמלת.

החומרים הדרושים:

200 גר' חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

קורט מלח

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה (10 גר')

 

למילוי –

1 כוס אגוזי מלך (לא חובה)

500 גר' ריבת תות (או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים)

אני מציעה לכם לעשות ריבה בעצמכם! (לחצו על הלינק לקבלת המתכון)

 

ריבועים ריבועים של מעדן!

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר ערבבו את החמאה, הסוכר, קליפת הלימון והמלח בעזרת וו הגיטרה, במהירות איטית למשך מספר דקות.
  2. להוסיף את הביצים ותמצית הווניל.
  3. מערבבים יחד את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים לתערובת בהדרגה. עד שכל הקמח נטמע בה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  5. מחממים תנור אפיה ל 170 מעלות.
  6. מרפדים תבנית בגודל 20*30 בנייר אפיה.
  7. פותחים מחצית מהבצק לעלה דק יחסית בעובי של 4 מ"מ בערך. מרפדים את התבנית. מכניסים לתנור לאפיה קצרה של 10 דקות.
  8. את מחצית הבצק הנותר מאחסנים למספר דקות במקפיא.
  9. מוציאים את הבצק מהתנור כשהוא מתחיל להזהיב. מקררים אותו בטמפרטורת החדר. יוצקים את הריבה מעל הבצק שהתקרר באופן שווה.
  10. שוברים את אגוזי המלך, מפזרים בצורה שווה על הריבה.
  11. מוציאים את מחצית הבצק מהמקפיא, מגררים אותו בעזרת מגרדת על הריבה והאגוזים.
  12. מכניסים את העוגה לתנור ואופים במשך 30 דקות עד שמזהיב מעל.
  13. מקררים בטמפרטורת החדר כשעה לפחות. חותכים לריבועים. מאחסנים בכלי אטום (אפשר גם שבוע).
  14. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן