טעות מבורכת שכזו

מעשה בשתי אחיות, האחיות טאטן, האחיות ממלון טאטן שבצרפת בשנת 1889. סטפני וקרוליין טאטן.. באחד מן הימים, סטפני החלה בהכנת פאי תפוחים מסורתי שמבוסס על בישול תפוחים בחמאה וסוכר. לפתע הריחה כי הפאי שלה נשרף. היא הסירה אותו מהאש, כיסתה אותו בבצק פאי והניחה את המחבת בתנור לסיום האפייה. לאחר שהפכה את הטארט על פניו והגישה אותו לאורחים היא נדהמה לגלות עד כמה אהבו אורחי המלון את העוגה החדשה שיצאה בטעות – נפלאה!
דברים נפלאים יוצאים בטעות. במקרה כזה, כדאי מאוד לרשום מיד את מהלך הדברים, שכן ביום מן הימים שנרצה לחזור ולשחזר את אותה טעות, שיהיה לנו קל… אני סוחבת באופן אישי כמה מתכונים שהצליחו באופן מסחרר אך לא טרחתי לרשום אותם ולכן, קשה מאוד לשחזר אותם. הנה לפניכם מתכון של טארט טאטן שתמיד תמיד מצליח. הוא מפזר ריחות מדהימים בבית וזה בונוס רציני ביותר.
יש אומרים שאם רוצים למכור בית כדאי לאפות עוגת תפוחים – הצלחת המכירה מובטחת.
החומרים הדרושים: (תבנית פירקס בקוטר 30 ס"מ)
לבצק:
1/4 2 כוסות קמח רגיל מנופה
3/4 כוס סוכר
2 שקית סוכר וניל
קורט מלח
3 חלמונים
3 כפיות מיץ לימון
225 גרם חמאה קשה
למלית:
7-8 תפוחי עץ חמוצים קשים
50 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום דמררה
3 כפות ליקר פירות או ברנדי
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק – שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מעבד המזון, את החמאה לחתוך לקוביות, לעבד את הבצק לבצק אחיד וגמיש. לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר לשעה לפחות.
- למלית – לקלוף את התפוחים, לחצות אותם ולהרחיק את הליבה. לחתוך לרבעים.
- משמנים תבנית פירקס ב50 גרם חמאה. מפזרים מעל חצי מכמות הסוכר.
- מסדרים מעל את פלחי התפוחים בצפיפות כשהחלק המעוגל כלפי מטה. מעל התפוחים מפזרים את יתרת הסוכר ומטפטפים את הליקר.
- מחממים תנור ל190 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה עגול (אם הוא נקרע, אפשר להרכיב את העלה הגדול מעלים קטנים… פשוט לעשות טלאים טלאים). בסך הכל בשטח טיפה יותר גדול משטח התבנית. מניחים את הטלאים ע"ג התפוחים.
- מחוררים את הבצק בכמה מקומות עם מזלג כדי שאדים יוכלו להשתחרר.
- מכניסים את התבנית לתנור ומנמיכים את החום ל 180 מעלות. אופים במשך 30 דקות.
- הופכים את הטארט על מגש עגול / צלחת הגשה. מגישים את העוגה בעודה חמה ולצידה גלידה וניל.
- בתיאבון!