פילה פורל בחמאה וסילאן – פילטים בגריל
איזה כיף שיש גריל בכל תנור בייתי. זה פתרון מעולה להכנת דגים.
גילוי נאות, דגים אני ממעטת לעשות בבית אלא אם מדובר בפילה, שמגיע כבר נקי וממורק. במקרה כזה תהליך הכנת הדגים הוא קצר, נקי ומניח את דעתי.
בייחוד לאור התוצאות המהירות והטעימות.
מינימום עבודה במקסימום טעם תמצאו במתכון הזה שעושה כבוד גדול לחומרי הגלם!
אהה וכמובן שעדיף דגים טריים ולא קפואים. יש הבדל בטעם.
החומרים הדרושים:
6 פילטים של פורל לבן / ורוד
טימין טרי
3 כפות סילאן
3 כפות שמן זית
6 פיסות חמאה
קורט תבלין לדג
מלח גרוס
מיץ מלימון אחד עד שניים
אופן ההכנה:
- להשרות את הפילטים הנקיים והשטופים במיץ הלימון.
- בתבנית (אפשר גם חד פעמית) עם נייר אפייה לסדר את הפילטים כשהעור כלפי מטה.
- לפזר מעל כל נתח של דג: כחצי כף סילאן, מעט עלי טימין, מעט שמן זית, פיסת חמאה, מלח גרוס, תבלין לדג.
- לחמם לחום גבוה של 240 מעלות את התנור על גריל.
- להכניס את הדגים לאפיה בחום גבוה ל- 12 דקות בדיוק.
בתיאבון!
לקריאה מעמיקה יותר על סוגי הדגים ומה בריא יותר לאכול – היכנסו לכאן