Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
0 0.00

שתפו!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp

מתכון: פאי טונה וגבינות

דייג אוהב דגים?

אני לא באמת יודעת לענות על השאלה הזו, אבל נראה לי שכן. אז למה הוא דג אותם? כי הוא אוהב לאכול אותם. למה הדבר דומה? הילדים שלי מתים על דגים. אני לא מתה על העבודה עם דגים בבית. אני אוהבת אותם בחוץ, במסעדה. לא אוהבת את ההתעסקות עם העצמות והעין וזה… אבל טונה מקופסא – אין לי בעיה איתה. נהפוך הוא. זה אחד הדברים הכי זמינים לארוחה משביעה כשאין מה לאכול.

כיוון שהילדים אוהבים דגים בכל צורה שהיא, בבית או בחוץ (אולי בגלל שיש להם חסך דגים – גם אפשרות…) נתקלתי פעם מזמן בפאי הזה, שהוא איך לומר סופר קליל, ומאז… כשאני נתקעת בלי צהריים, אני עושה מיד סלט, ואת הפאי! והילדים – כשהם נתקלים בו הם מיד מחייכים. הם מתים עליו. אז מה צריך? כמעט כלום…

תרדדו אפילו בידיים ע"ג נייר אפייה ותשאירו שוליים

החומרים הדרושים:

לבצק –

3/4 1 כוסות קמח תופח

4 כפות מים (אולי טיפה יותר)

1 ביצה רכה

100 גר' חמאה מומסת

קמצוץ של חומץ

 

צקו את המלית ע"ג הבצק

למילוי –

4 פרוסות של גבינה צהובה חתוכות לפסים

2 פרוסות גבינת פטה עיזים מפוררת

2 בצלים קצוצים דק או מגוררים

4 כפות שמן

1 קופסת טונה מסוננת מהשמן

מעט אגוז מוסקט

מעט פלפל לבן

3 ביצים רכות

1/2 כוס שמנת מתוקה

כשהמאפה מזהיב – הוא מוכן!

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל חומרי הבצק (אפשר גם ידנית) אם הבצק יבש מעט הוסיפו טיפה מים.
  2. מערבבים את חומרי המלית.
  3. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  4. מרפדים תבנית עגולה ושטוחה לפאי בגודל 30".
  5. משטחים את הבצק כך שיהיה דק עם שוליים שיתקפלו מאוחר יותר מעל המלית – ראו תמונה.
  6. יוצקים את המלית על הבצק.
  7. אופים עד שמזהיב.
  8. בתיאבון!

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו [email protected] 

מבטיחה לעוף עליכם!

0
0
המוצרים שלך
עגלת הקניות ריקה.
×
דילוג לתוכן