לחי עגל? וכן – כאן מגישים גם את הלחי השנייה!
לא רבים מכירים את הנתח הזה או משתמשים בו כדבר שבשגרה, האמת אין שום סיבה שלא. הנתח מתאים לבישול ארוך, הוא מאוד טעים, יש לו טעמים עזים של בשר. נחשב בעיני לאחד המדהימים. לקדירה זה ממש קלאסי. רק קצבים רציניים מחזיקים את הנתח טרי. אחד מהם הוא "מרינדו" על כל סניפיו. תבקשו נתח נקי משומן וחתוך לקוביות. במסעדות דווקא אפשר לפגוש אותו יותר.
החומרים הדרושים:
1 ק"ג לחי חתוך לקוביות ונקי משומן
כרישה אחת חתוכה גס
שני גזרים
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
ארבע תפ"א
2 שיני שום
טימין טרי
מים
בקבוק סיידר לא מוגז
פלפל, מלח
אופן ההכנה:
לסגור את הבשר במעט שמן בסיר גדול, להוציא לצלחת.
להקפיץ את הירקות בסיר. להכניס את יתרת המרכיבים. להשיב את הבשר.
לצקת את הסיידר, להוסיף מים עד כדי כיסוי הבשר והירקות ולהביא לרתיחה
להכניס לתנור שחומם היטב, בחום של 170 מעלות במשך 3 שעות.