רוסטביף – זה נתח רציני!
נתח בשר של רוסטביף משובח הניצלה בחום גבוה יחסית לא המון זמן… בצירוף ריבת בצל מדהימה. יחד הם יוצרים מנת רושם. ואם אודה באמת, לא במחיר של עבודה רבה מידי. אל תוותרו על ריבת הבצל לצד הרוסטביף – היא שחקנית חיזוק משמעותית במשחק! למתכון ריבת הבצל – לחצו כאן –
החומרים הדרושים:
1 ק"ג סינטה בקר מיושן, נקי משומן
להשריה –
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות דבש
כוס יין אדום יבש (דוגמת מרלו אסטייט – תשבי או דומה לו)
חופן עלי תימין טריים
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה-
- לעסות היטב את הנתח במלח גס, פלפל, דבש, חרדל, יין אדום, שמן זית.
- מניחים לשעתיים מכוסה בצד.
- מחממים תנור ל- 250 מעלות.
- מכניסים את נתח הבקר לצלייה בחום הזה למשך 15 דקות. כשהוא יושב על רשת ומתחתיה תבנית לאיסוף הנוזלים.
- מנמיכים את החום בתנור ל- 220 מעלות וממשיכים לאפות עוד 12 דקות לכל 1 ק"ג של בשר.
- מוציאים מהתנור, מניחים לו להתקרר כ- 10 דקות, לפרוס לפרוסות דקות.
בתיאבון!
הידעתכם כי:
רוסטביף (מאנגלית: Roast beef, "בקר צלוי") הוא נתח בשר בקר שנצלה בתנור. מקורו של הנתח המיועד לצליה הוא בחלקים האחוריים של הבקר, בדרך כלל סינטה ולחלופין פילה או שייטל, אך גם חלקים אחרים, כמו אנטריקוט.
באנגליה ובאוסטרליה, הרוסטביף נחשב לאחד המאכלים המסורתיים בארוחות יום ראשון. חוקרים מטעם מוזיאון לונדון טוענים כי החיילים הרומאים הם שהביאו את הרוסטביף לבריטניה, אך ככל הנראה הוא לא צבר פופולריות רבה לפני ימי הביניים. מהלך המאה ה-18 החל הרוסטביף לבסס את מעמדו כמאכל לאומי במדינה.
(נצפה וצוטט מויקיפדיה ערך רוסטביף)