עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: עוגיות שמרים במילוי פירות טריים ויבשים – מתכון עם פטנט

פטנט?

מלית התפוחים

כן, כן. פעם ראשונה שניסיתי מתכון שבבצק מעורבבים: מחית תפוחי עץ וחלב קוקוס!!! המתכון טבעוני. קל מאוד וטעים אף יותר. פורסם בעיתון לאשה והוא פשוט שוס. שיניתי כמה מרכיבים קטנים במילוי אבל בגדול אם תעקבו אחר ההוראות שסתם נראות מסובכות (הן באמת פשוטות מאוד, אחרת לא הייתי מנסה) ההצלחה שלכם מובטחת. אבל מה, מובטח גם שיבקשו מכם להכין אותם שוב ושוב, ראו הוזהרתם.

החומרים הדרושים:

לבצק –

3 כוסות קמח (420 גרם)

1 כף שמרים יבשים (10 גרם, אני שמה טיפה יותר – ליתר ביטחון)

2/3 כוס חל קוקוס (160 מ"ל)

גביע קטן של רסק תפוחים (בערך שליש כוס)

1/3 כוס שמן

1/3 כוס סוכר

1 שקיק סוכר וניל

1/4 כפית מלח

למילוי –

1 כף שמן קוקוס

4 תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות

4 כפות סוכר (50 גר')

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

50 גרם תמרים מיובשים חתוכים לקוביות

50 גרם צימוקים כהים

חופן אגוזי מלך חתוכים גס

לעיטור – אבקת סוכר

מילוי לפני הגלגול

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במהירות נמוכה במיקסר את כל חומרי הבצק. מספר דקות עד שמקבל בצק נעים, חלק וגמיש. אם דביק מידי הוסיפו מעט קמח. עד שמתקבל גוש אחיד. הניחו בקערה מכוסה כשעה וחצי לתפיחה עד הכפלת הנפח. (אפשר גם לילה במקרר – כך במקור, האמת שלא ניסיתי)
  2. בינתיים במחבת מניחים את חומרי המלית לפי הסדר. בתחילה שמן הקוקוס והתפוחי עץ, כ- 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט האגוזים). מערבבים בעדינות מידי פעם ובסך הכל מבשלים כ- 10 דקות. עד שהתפוחים מרככים אך לא מאבדים את צורתם. לבסוף מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את האגוזים. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
  3. מכינים משטח מקומח במעט קמח. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. פותחים כל חלק לעלה דק יחסית, בגודל 30*15 ס"מ בערך. מניחים שליש מהמלית בקצה ומגלגלים את העלה לשטרודל מהודק יחסית. סוגרים בצביטות פנימה את הקצוות.
  4. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את 3 השטרודלים כשפתח הגלגול מונח כלפי מטה. סוגרים את התבנית בניילון ומניחים להתפחה עוד חצי שעה לערך.
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

    חיתוך בעזרת מספריים חדים
  6. בעזרת מספריים חדים חותכים בחתכים אלכסוניים במרחק של כ 2 ס"מ האחד מהשני. החתכים יהיו כמעט עד הסוף. סדרו כל עוגייה כיוון הפוך משכנתה – ראו בצילום כאן.
  7. אפו את העוגיות עד להזהבה של ממש. בערך כ- 20 דקות.
  8. בתיאבון.

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן