מרכיבים ים תיכוניים למאפה נהדר, קליל וטעים!
מכירים את הבניצה הבולגרית נכון? מתכון של בניצה אפשר למצוא כאן באתר. היא נפלאה. סיכול אותיות קטן ומתקבלת לנו בצינה שכנתה היווניה. לא תאמינו איזה פלא מתרחש כאשר משדכים כמה מרכיבים פשוטים: קמח, ביצים, זוקיני, וגבינה. משהו מקסים קורה בתנור, נו עם עוד כמה מרכיבים ממש קטנטנים, שימו לב:

החומרים הדרושים:
500 גר' זוקיני מגוררים וסחוטים הייטב
200 גר' גבינת פטה עיזים מעודנת (אני מחבבת את זו של צוריאל) מגוררת
2 ביצים
150 גר' קשקבל מגורר
100 מ"ל שמן קנולה (או זית)
250 גר' קמח
120 גר' חלב
לפיזור מעל: 50 גר' פרמז'ן

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים. בכל פעם מוסיפים מרכיב אחד (יבש / רטוב לסירוגין).
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית פיירקס עגולה גדולה בנייר אפייה.
יוצקים את הפשטידה, מפזרים את הפרמזן מעל.
אופים עד שמזהיבה.
בתיאבון!