
לחמניות טעימות וקלות הכנה עם זוקיני וגבינות!
גם קישואים רגילים זה בסדר. וגם אם אין לכם פרמזן ואתם בוחרים בגבינה צהובה אחרת זה גם בסדר גמור. רק תדאגו לצנן את הלחמניות הנפלאות הללו על רשת. ואם תרצו לקבל קרום פריך יותר חממו את התנור עם תבנית נוספת בשליש התחתון שלו. לפני שתכניסו את הלחמניות צקו כוס מים לתבנית הזו, הכניסו את הלחמניות בתבנית נפרדת מעל, וסיגרו את הדלת מיד. התבנית הלוהטת עם המים תיצור אפקט של אדים. תנסו מקסימום תצליחו!
המתכון הזה מבוסס על מתכון מעולה של ארז קומרובסקי. כיוון שהגבינה המלוחה היא דומיננטית מידי במתכון המקורי, החלפתי אותה בגבינה צפתית. הכל נזיל אתם מוזמנים להחליף את הגבינות באלה האהובות עליכם במיוחד.

החומרים הדרושים:
150 גר' גבינה צפתית מגוררת בפומפיה
50 גר' פרמזן מגורר
1 ק"ג קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
300 מל יין לבן יבש
350 גרם קישואים מגוררים וסחוטים
כף וחצי מלח
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מנפים את הקמח לקערה,
- כ- 700 גרם קמח מערבבים עם השמרים. מערבבים במיקסר ומוסיפים את הקישואים, היין, הגבינה והמלח. ממשיכים ללוש מספר דקות.
- מוסיפים את שמן הזית, ובהדרגה עוד ועוד מן הקמח עד שהבצק יעשה נעים למגע ולא דביק.
- מכסים את הקערה עם הבצק ומניחים להתפחה כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכניסים את הבצק למקרר בקערה מכוסה ל-3 שעות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-20 כדורים. מעצבים כל כדור ללחמנייה מאורכת.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים מעליו קמח. מסדרים את הלחמניות. מכניסים את התבנית לשקית ניילון עם אויר בתוכה. סוגרים ומתפיחים שוב כשעה.
- מחממים תנור ל220 מעלות.
- מניחים בתחתית התנור אבן אפייה. כמו כן בתחתית להניח תבנית נוספת אליה ניצוק מים כשהתנור יגיע לחום הרצוי.
- ניצוק לתבנית הריקה כוס מים, נכניס את התבנית עם הלחמניות מעל אבן האפיה.
- נסגור את התנור ונמתין עד שיתקבלו לחמניות זהובות לאחר 20 דק' אפיה.
- נצנן על רשת צינון.
- בתיאבון!