המאפיה הזו היא חלק מהיסטוריה ברוכת שנים בקיבוץ משמר השרון!
במאפיה קטנה בואך קיבוץ משמר השרון נאפים לחמים בשיטה מסורתית מחומרים טבעיים בלבד, ללא שמרים, סוכר או משפרי אפייה. לחמי השאור מחמצת יוצאים עם קרום קשה ופריך. אפשר למצוא במקום מגוון רחב של סוגים. כמו כן תוכלו לרכוש כאן מיני מאפים שונים ועוגות שמרים / בחושות, עוגיות, גבינות, מעדנים, כריכים וקפה נהדר!
שחר בן ארויה אופה לחם כבר 30 שנה. זו לא טעות, מגיל 10 עבד במאפייה המיתולוגית של קיבוץ משמר השרון (שמאז עלתה באש ונסגרה), ומשם הלך הרומן הבצקי והתהדק.
"באמצע שנות ה-80 לא היו לחמי שאור בארץ או לחמים כמו שיש היום", מספר האופה, "התמזל מזלי ועבדתי במאפייה בקיבוץ עם אנשים שהגיעו מחו"ל, ולהם היה ידע עצום שנרכש מדורות אחורה באירופה.
האמת היא שאת מאפיית קיבוץ משמר השרון הכרתי עוד בילדותי. סבתו של גיסי חנה שושני ז"ל עבדה עד גיל מבוגר יחסית באותה מאפייה. כל כך אהבתי להתארח בסופי שבוע בקיבוץ ולשכשך במימיה של הבריכה. אז והיום המקום נראה לי כגן עדן, כאילו נלקח מתוך אגדה.
ולענייננו – את המאפייה בגרסתה החדשה והמשופרת פתחו לפני ארבע שנים בקיבוץ משמר השרון שחר ורעייתו, מאז שמם יצא למרחק (ובצדק), ולא רק בגלל ריח האפייה הנישא באוויר… אלא בעיקר בגלל הטעם.
החוויה –
ביום שישי קצת צפוף כאן, אז במחשבה שניה אני חושבת שלהבא אבקר באמצע השבוע. לא חייבים לחכות לסופ"ש. קנינו חלה, לחם עם אגוזים, לחם עם תמרים, לחם כוסמין, לחם שיפון, מאפי פילו במילוי פלפלים וגבינות, לחמניות בואיקוס, הכל כמובן היה מאוד טרי, טעים וממכר. לא הספקנו לטעום בינתיים את כל הלחמים אך אלה שטעמנו היו טעימים מאוד. השירות זריז ויעיל!
אתר הבית –
לכניסה לאתר הבית –לחץ כאן–
נגישות –
המקום אינו נגיש. אין חניית נכים, את הכניסה מעטרות מדרגות גבוהות ואין שירותי נכים. חבל.