נאות סמדר!
נקודת יישוב מעניינת בדרך לאילת. בעבר היינו בסיור מודרך במקום. מאוד נהננו. קהילת אנשים מיוחדת הקימה את המקום והפכה אותו לפנינה פורחת. כשאני חושבת על הדרך המייגעת המובילה לאילת, תמיד מבזיקה לי מחשבה של עצירה נחמדה בפונדק המקסים הזה, שכבר מזמן שמעתי שהוא נהדר. משום מה, בכל פעם צץ משהו אחר וילדים לוחצים על עצירה ביוטבתה. הפעם היינו לבד. חשבתי לעצמי זה מקום נהדר להתגנב אליו בזוג.
שאלה של השקפה
ראשית אני חייבת לציין את העובדים במקום. את הנינוחות השורה עליהם, ואת החיוך שעל פניהם. זה מדבק. תדעו לכם. בדרום יש כאילו זמן אחר… הרבה פחות לחוץ כאן. אני מחבבת את האווירה ואת האנשים מיד.
הזמנו ארוחות בוקר שהגיעו תוך זמן סביר, עם מרכיבים מאוד טריים. הכול היה טעים. החביתות, הירקות, הרטבים, הטחינה, הלחמים, המיץ הנפלא של התפוחים. אין חשק לקום ולהמשיך לנסוע. בא לכם פשוט לנפוש במקום המקסים והשקט הזה.
תזכרו – אם אתם בדרך לאילת, תעצרו כאן להפסקה. אתם תודו לנו.
כתובת –
פונדק נאות סמדר – נאות סמדר (בדרך לאילת) פשוט רישמו בוויז "פונדק נאות סמדר"
08-635-8111
כתובת אתר הבית –
לכניסה לאתר הבית –לחץ כאן–
נגישות –
אני לא יכולה לתאר את ההרגשה שלנו כשאנחנו מוצאים נקודה שהיא גם טובה מבחינה קולינרית וגם נגישה. כאן תקבל את פניכם חניה שהכשירו לטובת הנושא והיא נגישה לגמרי. השירותים כאן נבנו בנדיבות רבה וגם הם נגישים. רק כמה הערות קטנות למי שכבר עשה עבודה טובה יחסית: האסלה בתא השירותים נמוכה מידי. היא צריכה להיות בגובה 45-50 ס"מ. הדרך הנגישה אל השירותים נעולה! הדרך שנשארה היא בוצית (בחורף) ואינה מאפשרת מעבר של כיסא גלגלים. חסר גם שילוט לשירותים. השולחנות במסעדה נגישים! אם כן, הרבה כוונות טובות – זה ברור בהחלט. אך כדאי להשלים את המלאכה.
הידעתם?
קיבוץ נאות סמדר שוכן בנגב הדרומי, כ-70 ק"מ צפונית לאילת.
הקיבוץ הוקם ב-1989 מתוך כוונה ליצור קהילה לומדת שבה ייבחנו בפועל שאלות על מצבו של האדם בעולם דרך יחסים, עשייה והתבוננות. השאלה האם ניתן לפרוץ את המעגל הסגור בחייו של אדם סביב עצמו הנחתה אותנו מאז בואנו לנאות סמדר במסע מרתק של מחקר והתבוננות, והיא נבחנת כאן מדי יום בחיים המשותפים ובעשייה המשותפת. עם השנים נוכחנו בעוצמתה של השאלה הזאת ובהיותה מקור של צמיחה וחיוניות בחיי הפרט והכלל.
כיום חיים בנאות סמדר כתשעים חברים (בעלי משפחות ורווקים), כשבעים ילדים ובני נוער וכן מתנדבים בני כל הגילים מהארץ ומחו"ל, השוהים במקום לתקופות קצרות וארוכות ומוצאים בו פתח למבט רענן ועצמאי על חייהם. (מתוך האתר של "פונדק נאות סמדר").