אם אין לחם נאכל מאפים

המטבח התימני עושה שימוש מדהים במוצרים בסיסיים תוך שהוא ממציא גרסאות שונות לבצקים מיוחדים וטעימים. למי שמכור לבצק מאכלים תימניים הם גן עדן של ממש. כשנתקלנו במסעדת סאלוף ובניו הסמוכה לשוק לוינסקי בתל אביב כבר התרחב ליבנו עוד בטרם ישבנו לסעוד. המקום היה מלא מפה לאוזן כולם מחייכים ומרוצים, התיישבנו אל שולחן קטן ותוך זמן קצר קיבלנו את הזמנתנו. מלאווח מגולגל עם חצילים וביצה, טעים בטירוף. מין שילוב של מלאווח וסביח. כובאנה קטנה ויפיפייה הגיעה עם מתבלים טעימים מאין כמותם. הסלט ירקות הגיע טרי טרי, מתובל כהלכה.
מה אגיד לכם, שירות מעולה! זריז, ובעיקר יעיל. אוירה של חגיגה שמחה ומאושרת. הייתי יכולה להישאר כאן לכמה ימים רצופים. לא בטוח שהייתי יכולה לצאת בסוף מהדלת. הכל טעים, ומאוד מאוד מומלץ. אי אפשר שלא להיזכר כשמגיעים לכאן במסעדת נרגילה המיתולוגית ובנאפיס שחיה קיימת ובועטת, אבל כאן תקבלו משהו אחר. את המאכלים המסורתיים עם טוויסט עדכני ובסטייל.

הסברים מויקיפדיה על כובאנה ומלאווח למי שפחות מתמצאים:
- כובאנה – מאפה שמרים דמוי חלה עשיר בשמן ושומן, הנאפה כל הלילה ולפיכך מתאים להכנה מערב שבת. לכובאנה 2 סוגים עיקריים:
- כּובאנה מַרַאקִ'יה – קובנה בשרית, בדרך כלל מאוד ספוגית עקב השמרים, ולעיתים שובצו בה חתיכות בשר ושומן בקר או עוף.
- כּובאנה סַאמְנִייה – קובנה חלבית, בדרך כלל עשויה עם סמנה ולעיתים עם מעט סוכר/דבש ומרקמה רך ופחות ספוגי מאחותה הבשרית
- מלאווח – דף עגול מבצק עלים המטוגן במחבת.
כתובת:
סאלוף ובניו, נחלת בנימין 80 תל אביב
אתר:
לכניסה לאתר לחץ כאן
נגישות:
במקום שירותי נכים. הכניסה נגישה אך אין חניית נכים בקרבת מקום.