קשיחות ונהדרות!
מכירים את העוגיות שמייבשים אותם עד שהן נעשות קשות? אני מאוד אוהבת אותן (נקראות בשמם – ביסקוטי). נהגתי לקנות אותם בכל מיני קונדיטוריות עד שהבנתי שמדובר בכלום עבודה, וכיוון שהחיתוך שלהם יחסית ממש דק, יוצאות די הרבה עוגיות (אין זה מבטיח כמובן שהכמות תישאר לזמן רב…) העוגיות הללו כל כך טעימות (אגב אפשר לעשותן גם בגרסה שהן לא קשות אלא רכות וגם אז הן מאוד טעימות) בחרו את שאהבה נפשכם. אפשר לעשות מחצית מהכמות כך ומחצית אחרת… ולהבא תבחרו מה שאתם מעדיפים. בכל אופן המתכון ממש קל. לא כולל שומן כלל (שהרי האגוזים כבר מלאים בשומן טבעי שלהם), הפירות היבשים מספקים את מקור הסוכר העיקרי. מהכמות הזו יצאו לכם 2 תבניות מאורכות (אינגשליקייק) תוכלו לשמור את העוגיות כמה ימים בכלי אטום (במידה ויישאר לכם מה לשמור).

החומרים הדרושים:
6 ביצים (אני השתמשתי ב XL)
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח רגיל
1/2 כוס סוכר (או 100 גר')
1 שקיק סוכר וניל
2 כוסות פירות יבשים חתוכים (תאנים, תמרים, משמשים, צימוקים בהירים, צימוקים כהים – מה שתבחרו)
2 כוסות של אגוזים שבורים גס – לא קלויים (אגוזי מלך, פקאן, שקדים מולבנים וכו' – ע"פ טעמכם)
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
מעט גרדת קליפת לימון (למי שאוהב – לא חובה)

אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר את הביצים, סוכר הווניל, סוכר רגיל, תמצית וניל – קלות.
- להוסיף את הקמח כוסמין בהדרגה ואת הפירות והתבלינים.
- משמנים תבניות / מרפדים בנייר אפייה. מעבירים מחצית מהבלילה לכל תבנית.
- מכניסים לתנור שחומם לחום של 130 מעלות, ואופים שעה עד שהעוגה מזהיבה (ממש מעט וכשהיא יציבה).
- מצננים ופורסים לפרוסות דקות של כ- 1/2 ס"מ מקסימום. שומרים בכלי אטום.
- מי שבוחר לייבש את הפרוסות, מסדר אותם על רשת התנור, וממשיך לאפות בחום של 130 מעלות, עוד כ25-30 ד' עד שהפרוסות מקשיחות והופכות להיות למעין צנימים . מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
- בתיאבון!