הקסם שבקמח הכוסמין
כוסמין הוא קמח מתקתק נפלא. ערכיו התזונתיים גבוהים מקמח החיטה הלבן. כאן אעשה בו שימוש לטובת לחמניות ממולאות במילוי ים תיכוני: תרד, זעתר, אורגנו, בזיליקום, בצל וגבינות. הן נפלאות באחריות! אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר.
החומרים הדרושים: (כ-30 לחמניות)
לבצק-
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות קמח רגיל
1 כוס מים פושרים
2 כפיות גדושות של שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
(עוד 1/2 כוס קמח רגיל)

למילוי –
שתי כוסות תרד חתוך
בצל חתוך דק
חופן עלי זעתר
חופן אורגנו
6 עלי בזיליקום
50 גר' גבינת קשקבל / פטה עיזים / מוצרלה (עפ טעמכם)
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- להמיס את השמרים במים הפושרים. להוסיף את הסוכר.
- בקערת המיקסר להכניס את הקמח, להוסיף את המים בהדרגה ואת השמן. לאחר שנוצר כדור, להוסיף את המלח.
- אם הבצק דביק, להוסיף קמח רגיל מחצי הכוס של הקמח הרגיל.
- כשבידכם כדור נעים למגע (טיפונת דביק) החליקו עליו מעט שמן זית והניחו במקום חמים להתפחה כשהקערה סגורה.
- לאחר שעתיים, כשהבצק הכפיל את נפחו, לושו אותו היטב, הוציאו את האויר, ותנו לו שוב לתפוח.
- טגנו במעט שמן את הבצל, כשמזהיב הוסיפו את העלים הירוקים. צננו והוסיפו את הגבינה.
- חלקו את הבצק לכ- 30 כדורים בגודל כדור פינג-פונג. כל כדור שטחו בעזרת כפות הידיים, שימו מעט מהמילוי וסיגרו היטב לכדור.
- חממו תנור ל- 180 מעלות (כדאי להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים)
- יש לאפות את הלחמניות עד שתחתיתן מזהיבה קלות (שימו לב, קמח הכוסמין כמעט לא ישנה את צבעו)

בתיאבון!