עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: לחמניות כוסמין עם הפתעה

הקסם שבקמח הכוסמין

כוסמין הוא קמח מתקתק נפלא. ערכיו התזונתיים גבוהים מקמח החיטה הלבן. כאן אעשה בו שימוש לטובת לחמניות ממולאות במילוי ים תיכוני: תרד, זעתר, אורגנו, בזיליקום, בצל וגבינות. הן נפלאות באחריות! אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר.

 

החומרים הדרושים: (כ-30 לחמניות)

לבצק-

2 כוסות קמח כוסמין מלא

2 כוסות קמח רגיל

1 כוס מים פושרים

2 כפיות גדושות של שמרים יבשים

6 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

(עוד 1/2 כוס קמח רגיל)

מילוי עשיר לכל לחמנייה!

למילוי –

שתי כוסות תרד חתוך

בצל חתוך דק

חופן עלי זעתר

חופן אורגנו

6 עלי בזיליקום

50 גר' גבינת קשקבל / פטה עיזים / מוצרלה (עפ טעמכם)

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. להמיס את השמרים במים הפושרים. להוסיף את הסוכר.
  2. בקערת המיקסר להכניס את הקמח, להוסיף את המים בהדרגה ואת השמן. לאחר שנוצר כדור, להוסיף את המלח.
  3. אם הבצק דביק, להוסיף קמח רגיל מחצי הכוס של הקמח הרגיל.
  4. כשבידכם כדור נעים למגע (טיפונת דביק) החליקו עליו מעט שמן זית והניחו במקום חמים להתפחה כשהקערה סגורה.
  5. לאחר שעתיים, כשהבצק הכפיל את נפחו, לושו אותו היטב, הוציאו את האויר, ותנו לו שוב לתפוח.
  6. טגנו במעט שמן את הבצל, כשמזהיב הוסיפו את העלים הירוקים. צננו והוסיפו את הגבינה.
  7. חלקו את הבצק לכ- 30 כדורים בגודל כדור פינג-פונג. כל כדור שטחו בעזרת כפות הידיים, שימו מעט מהמילוי וסיגרו היטב לכדור.
  8. חממו תנור ל- 180 מעלות (כדאי להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים)
  9. יש לאפות את הלחמניות עד שתחתיתן מזהיבה קלות (שימו לב, קמח הכוסמין כמעט לא ישנה את צבעו)
לחמניות הכוסמין מוכנות!

בתיאבון!

 

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן