מתכון: ממרח פלפלים חריף – מוסיף אש!

פלפל חריף היה מאז ומתמיד אחד המרכיבים שאני מנסה לשלב בכל תבשיל שהוא בשרי כמעט. אני פשוט אוהבת מאוד חריף וכך גם רוב ילדי. יש לי גם תיאוריה שאומרת שחריף זה מרזה. אבל אין לי שום הוכחה מדעית לכך. מה שלא מונע ממני להמשיך ולהאמין בה.
בכל אופן, אחרי שבקרנו לאחרונה בדוכן של אייל שני בקינג ג'ורג' בתל אביב, ואכלנו בין היתר ממעדן הפלפלים הירוקים החריפים שלו, קבלתי מוטיבציה להכין ממרח פלפלים משלי. קבלתי לבקשתי מתכון מאלי, חברי הוותיק עוד מימי הצבא שהוא עצמו בשלן רציני, והחלטתי לנסות. אם אלי מכין, אני בטוח אוהב!
האמינו לי בעבודה ממש קצרה של דקות ספורות, התקבל ממרח מדהים שיכול להשתלב בתבשילים שונים ובעיקר, להימרח על לחם רציני כזה עם קרום עבה מעל. לחם כמו של פעם… אז שידכנו לממרח את הלחם של "אדון שיפון" ולא ידענו את נפשנו מרוב שמחה.
החומרים הדרושים:
300 גר' פלפלים חריפים (אדומים או ירוקים או גם וגם)
200 גר' פלפל אדום מתוק (שושקה מעולה לזה)
10 שיני שום
1/3 כוס שמן זית וקנולה (יחד)
מעט מלח
1 כפית שטוחה של כמון טחון
1 כפית שטוחה של זרעי כוסברה
חופן רציני של עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- להכניס את כל החומרים לבלנדר. לטחון היטב.
-
עיקור הצנצנת במים חמים הכרחי לשמירת הממרח לאורך זמן לעקר צנצנת במיקרו (להרתיח בתוכה מים), למלא בממרח ולשמור במקרר (אפשר לשמור שבוע)
- הצעה: ניתן להכניס מהממרח לרטבים של קציצות / תבשילים בשריים. הצלחה מובטחת!
- בתיאבון!