עוד תוצאות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

שתפו!

מתכון: בייגלה ירושלמי

כמו בדוכנים בכניסה לעיר העתיקה

יחטפו לפני שיתקררו…

אין מצב שאני מגיעה לעיר העתיקה בירושלים ולא מצטיידת בביגלים מהעגלות בכניסה לשער יפו – ממנו אנחנו בדרך כלל נכנסים. לאחרונה שמעתי שיש מאפיה בתוך העיר העתיקה שעושה את הביגלים הללו ממש בתוך טאבון. כמו פעם. אני חייבת לבדוק אותם בפעם הבאה שאגיע לעיר העתיקה.

 

בינתיים לפניכם מתכון מעולה לביגלים ירושלמים. המתכון לא קשה כלל וכלל והתוצאה מבטיחה מחמאות, רק שימרו על הכמויות וסדר הפעולות. הצלחה מובטחת.

החומרים הדרושים: (כ-18 בייגלים ארוכים)

1 ק"ג קמח רגיל

2 כפות שמרים יבשים

150 גרם סוכר

כף מלח שולחן

ביצה XL רכה

600 מ"ל מים

2 כפות שמן זית

לציפוי:

250 גר' שומשום (בערך)

מעט מים להברשה

 

להכניס את התבנית לשקית נילון להתפחה נוספת

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר את המרכיבים היבשים (למעט המלח): הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצה, השמן והמים. לשים 10 דקות במהירות איטית. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
  2. מוציאים ומתפיחים במקום חמים בקערה משומנת מעט ומכוסה היטב כ- 3 שעות.
  3. לשים שוב את הבצק, מחלקים לכ- 18 כדורים. כל כדור מרדדים למעין "נחש" מברישים במעט מים ומגלגלים את ה"נחש" בקערת השומשום  כך שיצופה מכל צדדיו.
  4. מניחים בתבנית אפיה ע"ג נייר אפיה.
  5. מכניסים את התבנית לשקית גדולה ומתפיחים עוד כ 20 דקות.
  6. בינתיים מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  7. אופים את הביגלים עד שמזהיבים.
  8. בתיאבון!

 

היו חברתיים וספרו לחברים: ביקרתם במסעדה מומלצת ואהבתם?

ניסיתם מתכון והתעלפתם? – שתפו בסטורי ותייגו אותנו limorbentzvi@ 

מבטיחה לעוף עליכם!

×
דילוג לתוכן